Ga terug
Gebakken rijst met vegan omelet en vegan spekjes Bonusvegan

Gebakken rijst met vegan omelet en vegan spekjes

Gang Diner, Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g rijst (geen kleefrijst)
  • 3 el olie om in te bakken
  • 100 g vegan spekjes
  • 2 gele uien (gesnipperd)
  • 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 3 el ketjap manis
  • 100 g vegan omelet (gebakken) (bijvoorbeeld Greenforce)

Optioneel

  • gebakken uitjes
  • ingelegde rode ui

Instructies
 

  • Kook 300 g rijst gaar en giet af. Laat de rijst afdammen en goed afkoelen door af en toe door te roeren.
  • Verhit 1 el olie in een grote pan en bak hierin 100 g vegan spekjes. Zet apart.
  • Verhit in diezelfde pan 2 el olie en fruit hierin de ui zo'n 3 minuten. Voeg de fijn gesneden knoflooktenen voor 1 minuut mee. Voeg dan de rijst, broccoli en doperwten toe.
  • Voeg 3 el ketjap manis toe en roer goed door. Voeg aan het eind de vegan omelet en vegan spekjes toe.
  • Garneer met ingelegde rode ui. (klik hier voor het recept)

Notities

LET OP: de maten zijn gemeten met maatlepels. Zoals deze van Blokker. 
Trefwoord Rijst