Herfstige havermout met wortel en appel
Deze verwarmende havermout combineert de zoetheid van appel en wortel met kaneel voor een echt herfstontbijt. Het is een voedzame start van de dag met vezels en vitaminen, perfect voor een frisse ochtend. Geniet van de smaak van de herfst in elke hap!
- 40 g havermout
- 1 tl kaneel
- 10 g vanille eiwitpoeder
- 1 kleine winterpeen
- 1 kleine zoete appel
- 1 mejoul dadel
- 250 ml plantaardige melk
- 1 tl hennepzaad
- 1 tl pindakaas
Meng de havermout, kaneel en eiwitpoeder door elkaar. Voeg de plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.
Rasp de wortel fijn en snij de appel en dadel in kleine stukjes. Meng deze door de havermout heen. Laat de havermout voor minstens een uur staan, zodat deze de plantaardige melk goed op kan nemen en de havermout dik en romig wordt.
Verwarm de havermout in een pannetje of magnetron. Top af met hennepzaad en pindakaas.