Herfstige Paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes
Geniet van de smaken van de herfst met deze romige risotto vol paddenstoelen, knapperige spekjes en gesmolten mozzarella. Dit verwarmende gerecht uit de oven is perfect voor een gezellige avond en biedt een rijke combinatie van hartige smaken en romige textuur.
- 4 el olie
- 80 g plantaardige spekjes
- 400 g kastanjechampignons
- 1/2 paddenstoelenbouillonblokje
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el Euroma Funghi trifolati kruiden
- 150 g risotto
- 500 ml kokend water
- 25 g plantaardige Parmezaan geraspt
- 1/2 bol Dreamfarm Mozzarella
- 5 g peterselie ter garnering
Risotto starten
Voeg de risottorijst, spekjes, champignons, ui, knoflook toe aan de pan en bak kort totdat de rijstkorrels glazig worden.
Mozzarella en parmezaan toevoegen
Roer na 35 minuten de risotto door en voeg de mozzarella en 3/4 van de parmezaanse kaas toe.
Zet de schaal zonder deksel terug in de oven voor nog eens 10 minuten, zodat de mozzarella kan smelten.
Trefwoord Mozzarella, Risotto