Ga terug

Nacho's met pulled aubergine en avocado

Loaded nacho schotel met pulled aubergine gekruid met tacokruiden, geraspte kaas, avocado en vegan crème fraiche. Een absolute smaakbom die het feest compleet maakt.
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Ingelegde rode ui

  • 1 rode ui
  • 3 el (witte wijn)azijn
  • 2 el water
  • 1 el suiker

Pulled aubergine

  • 3 aubergines (of 4 kleine)
  • 10 g tacokruiden
  • 2 el tomatenpuree
  • 300 g tortilla chips
  • 75 g plantaardige geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 5 g koriander
  • 2 el haverfraiche

Instructies
 

  • Snijd de ui in dunne ringen en leg deze in een kom met witte wijnazijn, water en de suiker, laat hier een uur in staan.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de aubergines op bakpapier en prik ze in met een vork. Rooster de aubergines vervolgens voor 30-35 minuten in de oven. Doe ze hierna in een kom en sluit deze af met een deksel of bord voor zo’n 10 minuten om na te stomen. Koel ze hierna met koud water. De schil kan je nu eenvoudig eraf halen. Het vruchtvlees kan je met een vork pullen.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de pulled aubergine bij. Bak 2-3 minuten op hoog vuur en voeg vervolgens de tacokruiden en tomatenpasta toe. Roer goed door en bak nog voor 5 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel een derde van de chips in een ovenschaal, verdeel daar een derde van de pulled aubergine en een derde van de plantaardige kaas over. Maak op deze manier nog twee lagen.
  • Bak de nachos ongeveer 5 – 10 minuten, tot de kaas is gesmolten. Snijd de avocado in kleine blokjes. Verdeel de rode ui, koriander, en avocado erover. Serveer met de haverfraiche.

Notities

Dit recept is geveganized van het Allerhande recept: nacho’s met pulled pork en avocado.