Vegan saté
Vegan saté, lekker voor op de barbecue of bij een rijstgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
- 1 blok tempeh (250 gram)
- 6 eetlepels Ketjap (zoet)
- 1 eetlepel sojasaus
Optioneel
- 1 eetlepel agave siroop
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 geperste teentjes
- 1 theelepel citroensap
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder of een halve gesnipperde ui
- 1/2 theelepel sambal of meer ;)
- 1 scheutje sesamolie
Week de houten sateprikkers 30 minuten in koud water
Snij ondertussen de tempeh in blokjes van 1 bij 1 centimeter
Maak de marinade van ketjap en sojasaus (en optioneel de andere kruiden, aanrader!
Laat de tempeh minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
Rijg ongeveer 5 blokjes tempeh aan 1 stokje. Houd genoeg ruimte over aan de onderkant zodat je de stokjes makkelijk om kunt draaien.
Leg de spiesjes op de barbecue of in een pan en bak tot ze donkerder kleuren