Ga terug
Op deze afbeelding staat een barbecue met daarop twee maiskolven en tempeh saté spiesjes

Vegan saté

Vegan saté, lekker voor op de barbecue of bij een rijstgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 satéstokjes

Benodigdheden

  • Houten satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 1 blok tempeh (250 gram)
  • 6 eetlepels Ketjap (zoet)
  • 1 eetlepel sojasaus

Optioneel

  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 2 geperste teentjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder of een halve gesnipperde ui
  • 1/2 theelepel sambal of meer ;)
  • 1 scheutje sesamolie

Instructies
 

  • Week de houten sateprikkers 30 minuten in koud water
  • Snij ondertussen de tempeh in blokjes van 1 bij 1 centimeter
  • Maak de marinade van ketjap en sojasaus (en optioneel de andere kruiden, aanrader!
  • Laat de tempeh minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
  • Rijg ongeveer 5 blokjes tempeh aan 1 stokje. Houd genoeg ruimte over aan de onderkant zodat je de stokjes makkelijk om kunt draaien.
  • Leg de spiesjes op de barbecue of in een pan en bak tot ze donkerder kleuren

Lekker voor erbij

  • De remia satésaus kant-en-klaar of maak zelf makkelijk satésaus van bijvoorbeeld pindakaas.
  • Gebakken/gefrituurde uitjes
  • Gesneden bosui