Ga terug

Blondies met frambozen en amandel

Vegan easy blondies met frambozen en amandel.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Gang Cake, Dessert, Ontbijt, Taart
Porties 16 stukjes

Benodigdheden

  • Zeef
  • Ovenschaal
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 180 gr bloem of speltmeel of glutenvrij meel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 80 gr amandelmeel
  • 120 gr suiker of kokosbloesemsuiker + extra voor de topping
  • snufje zout
  • 160 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • 120 gr appelmoes of 1 geprakte banaan
  • 70 gr olie kokos of zonnebloem
  • 1 el appelazijn of witte azijn

Topping

  • 150 gr frambozen liefst vers (bevroren kan ook)
  • 1 el maizena
  • 3 el amandel schaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 C° graden voor.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder door een zeef
  • Voeg toe aan de amandelmeel, suiker en zout en mix door elkaar.
  • Meng de plantaardige melk, appelmoes, olie en appelazijn door elkaar.
  • Meng nu de droge ingrediënten met de natte en voeg de vanille toe.
  • Leg een bakpapier in de ovenschaal en giet het beslag hierover uit.
  • Mix de maizena en frambozen. Dit voorkomt dat het sap van de frambozen de cake klef maakt.
  • Strooi het amandelschaafsel en de frambozen uit over het beslag
  • Bestrooit eventueel met wat extra suiker (Voor een gecaramelizeerde bovenkant)
  • Bak de blondies 50 minuten in de oven. Prik met een sateprikker in de blondies. Als deze er nat uit komt, laat dan nog even staan.
  • Laat de blondies 15 minuten afkoelen in de ovenschaal
  • Til de blondies omhoog via het bakpapier en laat ze verder afkoelen
  • Snijd in stukjes en geniet!