Ga terug
Vegan kaas uienbrood

Kaas-uienbrood

Hollandse uierkruier met een kruidige twist. De basis van deze snack is een ciabatta, dus geen gedoe om zelf deeg te maken. Succes gegarandeerd! Dit recept is geveganized met plantaardige kaas en haver fraiche.
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje, Snack
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ciabatta
  • 2 el plantaardige boter om in te bakken
  • 2 grote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 1 el haver fraiche
  • 0,5 el agave of maple syrup
  • 1 tl oregano (optioneel)
  • 1 tl paprikapoeder (optioneel)
  • 1/4 tl cayennepeper (optioneel)
  • 100 gram plantaardige rasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook 15 minuten op lage temperatuur. Bewaar in een kom.
  • Voeg de mosterd, haver fraiche en agave toe en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met oregano, paprikapoeder en cayennepeper.
  • Snijd de ciabatta in de lengte door midden. Verdeel het uienmengsel op 1 helft van het brood. Bestrooi vervolgend met de plantaardige rasp.
  • Bak het kaas-uienbrood in 15 minuten af in de oven. (tip: leg er bakpapier onder voor het geval de plantaardige rasp naar beneden druipt)
Trefwoord ciabatta, kaas, kaas-uienbrood, uien