Ga terug
Oreo chocolade truffels Bonusvegan

Vegan oreo chocolade truffels

Chocolade truffels met een zachte Oreo vulling. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig voor dit recept.
Bereidingstijd 20 minuten
1 uur
Gang Dessert, Snack, Sweet
Porties 20 stuks

Benodigdheden

  • 1 au-bain marie schaal of kleine ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 14 Oreo's (1 pak)
  • 90 g vegan roomkaas (bijv. Violife of Simply-V)
  • 80 g vegan witte chocolade (bijv. iChoc)
  • 80 g vegan melk chocolade (bijv. iChoc)

Instructies
 

  • Doe de oreo's in een blender en mix totdat ze helemaal verkruimelt zijn. Meng met de vegan roomkaas tot een deeg. Maak hier balletjes van. Leg de Oreo balletjes op een bord of plank bekleed met bakpapier en zet voor een uur in de vriezer.
  • Smelt de vegan witte- en melk chocolade au bain marie in een kom. Of in een kleine ovenschaal op 50°C in de oven voor 10 tot 15 minuutjes.

Witte chocolade truffels

  • Haal de bevroren oreo balletjes door de gesmolten witte chocolade en leg op een plaat met bakpapier. Maak met een spuitzak of lepel strepen over de truffels. Laat de chocolade 15 minuutjes hard worden in de koelkast.

Melkchocolade truffels

  • Haal de Oreo balletjes door de bruine gesmolten chocolade. Maak met een spuitzak of lepel streepjes over de truffels. Laat de chocolade 15 minuutjes hard worden in de koelkast.

Bewaren

  • Bewaar de truffels in een gesloten bakje in de koelkast. Haal van te voren uit de koelkast zodat ze niet te koud zijn wanneer je ze serveert.
Trefwoord Bonbon, Chocolade, Oreo, Truffel