Watermeloen pizza met vegan feta, olijven en rode ui
Een heerlijk fris voor of tussengerecht. Deze watermeloen pizza is de perfecte combinatie van het frisse van de watermeloen en het hartige van de balsamico dressing in combinatie met rode ui, vegan feta, zwarte olijven en basilicum. Deze pizza is verbazingwekkend lekker!
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht, Tussendoortje
- 1 watermeloen
- 1 blok vegan feta, kleine blokjes
- 1 rode ui, halve ringetjes
- zwarte olijven, plakjes
- (verse) basilicum in reepjes
- 1 handje zonnebloempitjes
- 1 scheutje sojasaus
- 1 el agavesiroop
Doe in een kommetje de blokjes feta, plakjes olijven, rode ui en reepjes basilicum. Breng op smaak met een scheutje olijfolie, balsamico azijn, zout en peper en laat minstens 15 minuten intrekken.
Snijd ondertussen de watermeloen in plakken van ongeveer 2 cm. Snijd de plakken vervolgens in pizzapunten. (Afhankelijk van de grootte van de meloen, in 4 of 6 punten).
Rooster in de koekenpan de zonnebloempitjes, zet het vuur uit en blus af met een mengsel van sojasaus en agavesiroop. blijf roeren totdat het vocht is verdampt.
 Beleg de meloen pizzapunten met het balsamico mengsels en bestrooi vervolgens met de zonnebloempitjes en reepjes basilicum.
Trefwoord Pizza, Watermeloen