
Heerlijke vegan Millionaire’s Shortbread!
16 april 2021
Madelon (@puurmaddie) heeft toch wel een heel lekker recept weten te veganizen! En het ziet er nog eens mooit uit ook! Met de goede dosis chocolade wordt onze endorfine (gelukshormoon) ook weer aangevuld, iets wat we in deze tijd allemaal kunnen gebruiken! Scroll snel verder voor het recept!
Nodig voor de koek/onderste laag:
Ingrediënten voor de caramel/middelste laag
Benodigdheden voor de chocolade/bovenste laag
Wat ga je doen?
Stap 1
Verwarm de oven tot 160C. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm met bakpapier. Wrijf de bloem en boter samen met je vingertoppen tot het mengsel op fijn paneermeel lijkt en roer dan de suiker, vanille en snufje zout erdoor.
Stap 2
Giet het mengsel in een gelijkmatige laag in de bakvorm en druk het vervolgens stevig aan met de achterkant van een lepel. Bak 45-50 minuten of tot deze laag licht goudbruin is. Laat volledig afkoelen in de vorm.
Stap 3
Doe voor de karamel de boter, de gecondenseerde kokosmelk, de suiker en de siroop in een pan met een snufje zout. Verhit zachtjes tot het suddert en klop dan 6 minuten tot het dik en fudgy is. Wees voorzichtig, want de karamel zal erg heet zijn. Laat 5 minuten afkoelen en giet dan de karamel over de afgekoelde zandkoek. Laat volledig afkoelen.
Stap 4
Roer de pure chocolade en 50 gram boter in een kom boven een pan met kokend water tot ze gesmolten zijn. Eenmaal gesmolten en glanzend giet je het chocolademengsel over de karamel.
Stap 5
Voor de versiering (optioneel!) smelt je de witte chocolade met een klein beetje boter en vul je daarna een spuitzak. Spuit je rechte lijnen over de hele lengte van de zandkoek na het aanbrengen van de donkere chocolade laag. Draai de lade 90 graden en sleep er een spies doorheen in lange slagen op en neer over de rijen om een gevederd ontwerp te creëren. Schud de bakvorm voorzichtig om de chocolade te laten bezinken en laat dan volledig uitharden. Snijd in vierkanten of driehoeken.
Nu komt het moeilijkste…er van af blijven!