Home > Coffeelicious vegan chocoladetaart en scones

Coffeelicious vegan chocoladetaart en scones

Zelf thuis vegan taart maken? Of scones? Het kan met de Coffeelicious vegan chocoladetaart en scones bakmixen. De bakmixen koopt je bij de grotere Albert Heijn en online voor € 3,29 en € 3,99. Op de verpakking staat precies wat je kunt doen om het te veganizen. Of geef er een twist aan, zoals een vegan chocoladetaart met Oreo frosting. Je vindt het recept hieronder.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Coffeelicious vegan chocoladetaart en scones

Wist je dat coffeelicicous een eigen roze bakery en koffietentje is in de Binnenstad van Dordrecht. Je kunt er heerlijk vegan ontbijten, lunchen en de lekkerste koffie drinken. Klik hier om de review te lezen en welke vegan opties er zijn.

Je kunt er ook vegan chocoladetaart eten én bestellen! Maar nog mooier is dat de bakmixen nu beschikbaar zijn om er thuis mee aan de slag te gaan. Scheelt je een ritje Dordrecht.

Ga hier naar de:

  • Coffeelicious Bakery scones bakmix € 3,29 (Albert Heijn)
  • Coffeelicious Bakery celebration cake bakmix € 3,99 (Albert Heijn)

Vegan chocoladetaart bakmix

De chocoladetaart bakmix kan je eenvoudig veganizen. Achterop de verpakking staat dat de melk vervangen kan worden voor plantaardige melk en het ei voor twee lepels appelmoes. En ja, echt waar. Dat is alles.

Je gebruikt een springvorm van 20 cm. (Bijvoorbeeld deze van de Blokker € 9,99, of deze van 18 cm, maar wel hoger van HEMA € 10,00). 

Op de verpakking staat eenvoudig hoe je vegan botercrème/frosting kunt maken. Je kunt hiermee variëren. Vervang de cacao voor twee fijngemalen Oreo koekjes en je hebt oreofrosting. Of voor 2 Lotus koekjes en je hebt speculoosfrosting. (Zie foto’s)

Vegan scones bakmix

Binnen een half uurtje zet je met deze bakmix vegan scones op tafel. Vervang de roomboter voor vegan roomboter. (Zie hieronder de vegan opties). Vervang de eieren voor 100 gram appelmoes en de karnemelk voor havermelk. Even mixen, bolletjes maken en 15 minuten in de oven. 

Besmeer ze met jam en vegan creamcheese. (zie hieronder de vegan opties). Je kunt ze ook zo eten, maar dan adviseer ik wel een beetje vanillesuiker door het beslag te doen.

  • Blue Band Ongezouten Roomboter blok € 1,99
  • Violife Vioblock plantboter ongezouten € 2,49
  • Violife Creamy Original € 2,99
  • Simply V Gourmet Spread with Almonds Pure € 3,84

Geschreven door: Bonusvegan