Vegan fluffy pancakes
Vegan fluffy pancakes in een handomdraai. Zo lastig is het niet. En dat zonder dierlijke melk en eieren. Het kan! Hieronder het recept. Eet het met vers fruit of uit de diepvries, wat maple syrup en een grote lepel plantaardige yoghurt, zoals bijvoorbeeld Abbot Kinney’s Coco Daily Delight. 
  • 200 gr tarwebloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels kristalsuiker (optioneel)
  • Snufje zout
  • 200 ml sojamelk (of amandel of haver)
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels olie (optioneel)
  • Roodfruit (bv diepvries bij de ah)
  • Maple syrup
  • Abbot Kinney’s Coco Daily Delight

Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg de sojamelk en water toe. Mix, maar niet te lang. Dan zijn ze niet fluffy meer. Het wordt een heel dik beslag. Zo dik dat het aan je lepel blijft plakken. Bak in een pan, met boter, op medium-hoog de pancakes 2 tot 3 minuten per kant, tot er belletjes komen en draai dan om. Versier met fruit, Maple syrup en een toef Abbot Kinney’s.