Logo Bonusvegan
Home > Gezonde havermout pompoen pannenkoeken

Gezonde havermout pompoen pannenkoeken

Gezonde havermout pompoen pannenkoeken bonusvegan

Deze gezonde havermout pompoen pannenkoeken zijn heerlijk. Het recept is vrij simpel. De pompoen maakt de pannenkoeken extra smeuïg en je proeft er niets van. Zo eet je ook nog eens extra groente. Serveer ze met fruit naar keuze en bijvoorbeeld pindakaas of maple  syrup. Je kunt ze ook invriezen en op een later moment weer opwarmen.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Gezonde havermout pompoen pannenkoeken

Basis ingrediënten

Gezonde havermout pompoen pannenkoeken

Pancakes gemaakt van havermout en pompoen. Gezond en super smaakvol. Eet ze met fruit, cacaonibs en pindakaas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Blender
  • Koekenpan met goede anti-aanbaklaag

Ingrediënten
  

  • 100 g havermout
  • 100 g (bevroren) pompoen
  • 1 banaan
  • 170 ml sojamelk
  • 8 g bakpoeder
  • 2,5 ml vanille aroma
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Mix de havermout, pompoen, banaan, sojamelk, bakpoeder en vanille aroma in de blender tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 20 minuten rusten. Hierdoor wordt het dikker en kan je het makkelijker bakken. Het beslag moet flink ingedikt zijn.
  • Verwarm een pan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur goed voor. Gebruik een klein scheutje olie. Laat kleine hoopjes beslag in de pan glijden. Door de warmte lopen ze ietsje uit.
  • Zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is kan je ze omdraaien. Het beslag is goed voor ongeveer 8 tot 10 pancakes.

Topping

  • Serveer met mango, aardbeien, bosbessen, cacaonibs en een beetje pindakaas of lotuspasta.
Trefwoord pancakes, Pannenkoek

Geschreven door: Bonusvegan