Home > Gezonde havermout pompoen pannenkoeken
Gezonde havermout pompoen pannenkoeken
5 juni 2023Deze gezonde havermout pompoen pannenkoeken zijn heerlijk. Het recept is vrij simpel. De pompoen maakt de pannenkoeken extra smeuïg en je proeft er niets van. Zo eet je ook nog eens extra groente. Serveer ze met fruit naar keuze en bijvoorbeeld pindakaas of maple syrup. Je kunt ze ook invriezen en op een later moment weer opwarmen.
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Gezonde havermout pompoen pannenkoeken
Basis ingrediënten
Gezonde havermout pompoen pannenkoeken
Pancakes gemaakt van havermout en pompoen. Gezond en super smaakvol. Eet ze met fruit, cacaonibs en pindakaas
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Rusttijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 2 personen
Benodigdheden
- Blender
- Koekenpan met goede anti-aanbaklaag
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 100 g (bevroren) pompoen
- 1 banaan
- 170 ml sojamelk
- 8 g bakpoeder
- 2,5 ml vanille aroma
- olie om in te bakken
Instructies
- Mix de havermout, pompoen, banaan, sojamelk, bakpoeder en vanille aroma in de blender tot een glad beslag.
- Laat het beslag 20 minuten rusten. Hierdoor wordt het dikker en kan je het makkelijker bakken. Het beslag moet flink ingedikt zijn.
- Verwarm een pan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur goed voor. Gebruik een klein scheutje olie. Laat kleine hoopjes beslag in de pan glijden. Door de warmte lopen ze ietsje uit.
- Zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is kan je ze omdraaien. Het beslag is goed voor ongeveer 8 tot 10 pancakes.
Topping
- Serveer met mango, aardbeien, bosbessen, cacaonibs en een beetje pindakaas of lotuspasta.
Trefwoord pancakes, Pannenkoek