Hou je van koffie, heb je een Espresso apparaat en baal jij er ook zo van dat dit allemaal plastic is? Jones Brothers Coffee heeft de perfecte oplossing voor je met deze biologisch afbreekbare koffiecapsules! Kies een smaak, zet je koffie en gooi de koffiecups daarna gewoon in het GFT afval, want ze zijn composteerbaar!

Plant-based

De koffiecapsules zijn na gebruik composteerbaar, omdat ze gemaakt zijn van planten! De cups zijn gemaakt van rietsuiker. Rietsuiker ontstaat uit de stengels van suikerriet. Doordat dit korter gecentrifugeerd wordt dan kristalsuiker, hierdoor blijft er bruine siroop achter waardoor de suiker zijn bruine kleur krijgt. Suikerriet is een relatief milieuvriendelijke stof wanneer het van kleinschalige plantages komt. Op deze kleinere plantages wordt beter rekening gehouden met arbeidsomstandigheden en krijgen de werknemers beter betaald. Daarnaast is de impact van watergebruik ook lager.ย 

Koffiecapsules

"Uit de natuur terug naar de natuur"

Jones Brothers Coffee vindt het belangrijk dat de grondstoffen die ze uit de natuur halen, ook weer terug de natuur in gaan. Op de website staat “Uit de natuur terug naar de natuur”. Bovendien worden de capsules afgebroken in water, Co2 en biomassa, wat vervolgens gebruikt kan worden als bemesting. Daarnaast is door het gebruik van deze composteerbare capsules, zeventig procent minder verpakkingsmateriaal nodig. Door het gebruik van duurzaam geproduceerd papier wordt de koolstofvoetafdruk zo klein mogelijk gehouden.

Koffiecapsules
Composteerbare koffiecapsules van Jones Brothers Coffee

Duurzame koffie

Honderd procent duurzame, Fairtrade- en biologisch gecertificeerde koffie, is de koffie die in de koffiecups zit. Bovendien zijn zowel de cups als de koffie milieubewust geproduceerd. Naast het feit dat het met respect voor de natuur is geproduceerd, krijgen de boeren ook een respectvolle prijs voor het geleverde werk. Maar om deze koffie zo vers mogelijk te houden heeft Jones Brothers Coffee een Stay-Fresh Technologie ingezet. Bij deze barriรจretechnologie wordt gezorgd dat er geen zuurstof bij de koffie of in de capsules komt. Zonder schuldgevoel lekker genieten van verse koffie.

Koffiecapsules
Stay-Fresh technologie van Jones Brothers Coffee

Prijs

De koffie is verkrijgbaar in vier verschillende smaken (ook cafeรฏnevrij). Bij afname van 50 stuks kost een cup โ‚ฌ0,35 cent.

  • Gigolo Ristretto
  • Noir Espresso
  • Enigma Espresso
  • Revive Lungo
  • Zen Decaf

Tot slot: de koffiecups passen perfect in de oorspronkelijke Nespresso apparaten voor thuis.

Aanbieding?

Weten of de Jones Brothers ergens in de aanbieding zijn? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.

Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief.ย 

Geschreven door

Willemijn van Elderen

Hoi! Ik ben Willemijn. Ik ben Auteur bij zowel Bonusvegan als bij de VeggieReporter. Ik ben al ruim 2 jaar veganist en ik ben er trots op! Ook op Instagram deel ik hele uiteenlopende dingen! Dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit heb ik hoog in het vaandel staan! Samen maken we de wereld mooier, maar ook allรฉรฉn samen! Tijd voor actie!