Vegan maggi ovenschotel
De maggi witlof ovenschotel cremesaus, maar dan vegan. Je hoeft er niet speciaal iets anders voor te doen. Hoe je deze onwijs lekkere romige schotel veganized lees je hieronder. Oh ja, ik vergeet iets heel belangrijks te vermelden. Ik hou niet zo van witlof, dus voor het gemak maak ik hem met prei, maar witlof kan natuurlijk ook. 😉

Ingrediënten

  • 200g vegan rulgehakt
  • 100g vegan spekjes
  • 1 grote prei
  • 600g aardappelschijfjes
  • 150ml vegan kookroom

De ui en het ei worden weggelaten. Een vegan pakje rulgehakt bevat vaak rond de 175 gram. Mijn ervaring is dat die hoeveelheid prima is. 

Maggi witlof ovenschotel vegan

Bereid de ovenschotel precies zo voor als op de verpakking. Vervang het gehakt voor vegan gehakt. Vervang de spekjes door vegan spekjes. Laat het ei weg en gebruik ietsje minder water. De cremesaus wordt wat dik, maar dat hoort! 

Vegan maggi ovenschotel

Vegan gehakt

In vrijwel iedere supermarkt is er wel aanbod voor vegan gehakt. Van de Aldi tot aan de Albert Heijn.

Vegan spekjes

Dit is een ietsje grotere uitdaging. De Lidl, Albert Heijn en Plus hebben huismerk vegan spekjes. Andere grote ketens hebben vaak wel vegan spekjes van vivera.

Vegan kookroom

Dat is een grotere uitdaging. Alpro heeft een kookroom. (zie foto). Albert Heijn heeft ook een eigen kookroom en de oatly heeft ook een kookroom.

Vegan prei ovenschotel