Logo Bonusvegan
Home > Review: AH terra chipolata worstjes

Review: AH terra chipolata worstjes

Review AH Terra chipolata worstjes

Inleiding

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Het testpanel

Kirsten, 43 jaar getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.

Jordi, 27 jaar werkt bij de Politie en is veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en zijn beide vegetarisch.

Chantal, 33 jaar. Woont samen met haar vriend, dochter en 3 poezen. Sinds 2020 vegan.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @danybettink

Robin, 27 jaar en woont in Rotterdam. Vegan sinds januari dit jaar. Werkzaam als ondernemer en bezig met mn eigen startup (Glimp). We maken apparaten om te helpen met ademhalingsoefeningen om onder andere burnouts te voorkomen. Houd van koken, formule 1 kijken en fotograferen.

Eva, 38 jaar, woont in Amersfoort met man en twee kinderen, momenteel in verwachting van een derde kindje. Veganist sinds 2017. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.

Lois, 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.

Iris, 28 jaar, woont sinds kort in Scheveningen en geniet volop van het strandleven. Werkt als receptontwikkelaar en is dol op alles wat met eten te maken heeft, vooral het proeven van alle ontwikkelingen in het vegan schap! Is er daardoor ook heilig van overtuigd dat je als veganist niks hoeft te “missen” en dat alles te veganizen is, zelfs je meest kazige fantasiën (hallo edelgistvlokken!).

Judith, @bonusvegan

Review score

Eerste indruk 8.3 /10

Smaak  4,3 /10

Structuur  5,0 /10

Prijs/kwaliteit   6,3 /10

Nog een keer kopen? 30% Ja

Toelichting

Dány: “Vanuit de verpakking zien ze er al heel lekker uit door de kruiden die gebruikt zijn. Bij het openen van de verpakkingen ruik je meteen de gekruide worstjes en dat ruikt goed. Tijdens en na het bakken ruikt en heel lekker & begint het nog meer op normale worstjes te lijken. De textuur is goed, de buitenkant is lekker knapperig en de binnenkant wat zachter. Wat mij betreft een goede combinatie. Daarnaast is het ook nog eens hartstikke lekker. Wij aten het bij patatjes en een salade met mayo en ketchup!

Iris: “De eerste indruk was goed, ze bakken prima en krijgen een lekker korstje. Ik verwachtte een gekruid en smaakvol worstje zoals ik ze herinner in dierlijk variant. De smaak was wel een beetje gekruid maar niet genoeg en verder smaakte het niet naar erg veel, een beetje kartonnerig zelfs. Ze waren wel best mals en juicy. Met een beetje mosterd en mayo wel te eten maar ik zou ze niet nog eens kopen.

Judith: “De worstjes zien er veelbelovend uit. Sappig en goed gekruid. Het bakken gaat ook goed er komt een lekkere geur vanaf. Het heeft zelfs een soort worst velletje. De smaak vind ik een beetje melig en muffig. Het smaakt eigenlijk niet echt ergens naar. Ik zou deze niet nog eens kopen. Jammer, want het leek me echt een goed worstje.

Eindoordeel 6 /10

Deze worst is een gevalletje: you love it or you hate it. Het worstje ziet er aan de buitenkant goed gekruid uit. Het bakken gaat goed en de worstjes worden goed knapperig en bruin. Aan te raden is om de worstjes met saus te eten.

Geschreven door: Bonusvegan