Review AH Terra Rookworst
6 oktober 2024Ben je op zoek naar een heerlijke plantaardige rookworst die perfect past bij je favoriete wintergerechten? Lees dan de review van de AH Terra Rookworst. Je vindt de rookworst in het schap bij de rookworsten buiten de koeling. Je kunt hem bereiden in de magnetron, au bain-marie of stoom hem mee boven je stamppot.
Benieuwd naar onze bevindingen? In de reviews lees je onze ervaringen met de smaak, structuur en bereidingswijze. Spoiler: deze rookworst is een aanrader!
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Review [Product]
- AH Terra Plantaardige rookworst € 2,49
Review score
Eerste indruk
Smaak
Structuur
Prijs/kwaliteit
Toelichting
Judith: Deze rookworst doet wat het belooft! Het is een rookworst. Ik heb hem in de magnetron opgewarmd. Er komen dat wel wat vochtdruppels aan de buitenkant te zitten. Als je hem open snijdt zitten er een soort luchtbelletjes in die ook gevuld zijn met vocht. De worst heeft een goede rokerige smaak en heeft een goede bite!
Jordi: Wat een heerlijke rookworst! Voor zover ik mij kan herinneren komt die super goed in de buurt. In de soep komt hij goed tot zijn recht maar los is hij ook lekker van smaak. Goed in plakjes te snijden zonder dat hij uit elkaar valt. Kortom voor herhaling vatbaar.
Eva: Yeaaaah rookworst! Hier hebben we lang op gewacht! De smaak en structuur zijn wat je verwacht van een rookworst, ik mis een beetje ‘vet’, het is vrij mager van smaak. Je kunt er makkelijk mooie plakjes van snijden en het ‘velletje’ gaat niet los. Erg lekker bij stampot rauwe andijvie met piccalilly. Zeker voor herhaling vatbaar en een prima prijs (zelfs goedkoper dan de dierlijke variant)
Belinda: Smaakt prima. Mogelijk kun je hem wat flauw vinden, maar ik vind de meeste rookworsten vaak overheersend smaken. Deze is echt lekker, goed van structuur.
Eindbeoordeling
De plantaardige rookworst wordt positief beoordeeld vanwege de rokerige smaak, stevige bite en makkelijke snijbaarheid. De worst komt goed tot zijn recht in gerechten zoals stamppot en soep en wordt als een betaalbaar alternatief gezien voor de dierlijke variant.
Geschreven door: Bonusvegan
Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.
Jordi, 29 jaar en werkt bij de overheid. Verder veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en hebben een zoontje van 1 jaar oud. Ze zijn beide veganistisch sinds 2 jaartjes en al langer vegetarisch. Er wordt graag gekookt en lekker gegeten.
Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @bloeienmetdaan
Kirsten: 44 jaar, getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.
Iris: 28 jaar, woont sinds kort in Scheveningen en geniet volop van het strandleven. Werkt als receptontwikkelaar en is dol op alles wat met eten te maken heeft, vooral het proeven van al het nieuws in het vegan schap! Is er daardoor ook heilig van overtuigd dat je als veganist niks hoeft te “missen” en dat alles te veganizen is, zelfs je meest kazige fantasiën (hallo edelgistvlokken!).
Lois: 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.
Eva: 38 jaar, woont in Amersfoort met man en 3 kinderen. Veganist sinds 2017 omdat haar man het wel “een maandje wilde proberen”. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.