Bamboozy

Om bijna alle producten zit tegenwoordig plastic. Gelukkig worden plasticvrije producten steeds toegankelijker en soms zelfs goedkoper. Shampoobars zijn al een hele tijd te koop en gelukkig komen er steeds meer producenten die er mee aan de slag gaan. Maar we kunnen meer! Ook andere ‘zero-waste’ producten ontwikkelen zich sneller. Bamboozy heeft een groot assortiment aan milieuvriendelijke, zero-waste producten. In dit artikel een review over een selectie van hun producten!

Bamboozy is een bedrijf dat duurzaamheid centraal heeft staan. Niet alleen in de productie zijn ze milieubewust bezig, maar ook op logistiek gebied, op het gebied van verpakking en ze houden rekening met het welzijn van hun arbeiders. Hiernaast zijn alle producten vrij van dierlijke ingrediënten en worden geen van allen op dieren getest!  Bamboozy heeft de visie dat zero-waste helemaal niet saai hoeft te zijn. Door het ontwerpen van veelgebruikte en toegankelijke producten, hoopt Bamboozy dat de overschakeling naar zero-waste producten laagdrempeliger wordt.

Bamboozy

Wattenschijfjes zijn voor mij een dagelijks gebruiksvoorwerp. Ik draag iedere dag make-up, dus met wegwerp wattenschijfjes belanden er heel wat in de prullenbak iedere week. Maar dat is verleden tijd! De herbruikbare wattenschijfjes van Bamboozy zitten in een hele mooie bamboe-houder. Dit zorgt ervoor dat het zelf een mooie eye-catcher is in de badkamer!

De houder bevat twaalf wattenschijfjes die geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Ze zijn zacht en daarmee buitengewoon geschikt voor de gevoelige delen van het gezicht zoals de ogen en lippen. Daarnaast bevat de houder nog eens vier scrub-wattenschijfjes. Deze zijn geschikt om hardnekkige make-up mee af te halen; zoals bijvoorbeeld waterproof mascara. Het voordeel van deze schijfjes is het feit dat ze minder snel zullen haken en pluizen. Dit komt doordat de haakjes in de stof kleiner zijn dan bij de gemiddelde “scrub-schijfjes”. 

Beide soorten wattenschijfjes bevatten een inkeping waar de vingers in passen. De tijden waarbij vingers onder de make-up zaten bij het verwijderen zijn voorbij! Belangrijk om te weten is dat je de schijfjes niet kunt gebruiken om nagellak mee te verwijderen! 

De schijfjes zouden niet herbruikbaar zijn als je ze niet zou kunnen wassen! Vandaar dat er in de houder ook nog eens een waszakje toegevoegd is. Deze bestaat voor 100% uit katoen en kan daarmee op 40-60 graden gewassen worden!

Bamboozy

Shampoobars worden gelukkig steeds populairder. Je hebt ze tegenwoordig in alle soorten, maten en geuren! Bamboozy heeft talloze geuren en kleuren in het assortiment. 

Het verschil tussen een shampoobar en een shampoofles is alleen het feit dat er geen plastic bij betrokken is! Verder is er geen verschil. Het schuimt hetzelfde, ruikt vaak nog lekkerder en het voelt ook nog eens veel natuurlijker. Mijn haar is na het gebruik van een shampoobar wel iets droger maar dat is puur en alleen omdat er niks aan toegevoegd is; ik gebruik daarom altijd een conditioner bar naast de shampoo. 

Ik kreeg de mogelijkheid twee verschillende bars te testen. Het ging hierbij om de geuren ‘Rose’ en ‘bamboe houtskool’. deze hydrateren zowel de wortels als de hoofdhuid en geeft een heerlijk zachte geur af. Daarnaast zijn de meeste bars geschikt voor alle haartypes! Ze schuimen overigens ideaal! 

Mijn conclusie is dat de producten van Bamboozy eigenlijk beter zijn dan alle plastic bevattende producten! Ik gebruik zowel de schijfjes als de bars dagelijks! Ik ben tevreden!

Geschreven door

Willemijn van Elderen

Hoi! Ik ben Willemijn. Ik ben Auteur bij zowel Bonusvegan als bij de VeggieReporter. Ik ben al ruim 2 jaar veganist en ik ben er trots op! Ook op Instagram deel ik hele uiteenlopende dingen! Dierenwelzijn, het klimaat en diversiteit heb ik hoog in het vaandel staan! Samen maken we de wereld mooier, maar ook alléén samen! Tijd voor actie!