Logo Bonusvegan
Home > Review Cordon Blij – De Vegetarische Slager

Review Cordon Blij – De Vegetarische Slager

Review Cordon Blij De Vegetarische Slager

Een review van de Cordon Blij van De Vegetarische Slager. Een vleesvervanger met binnenin een plantaardig plakje ham en kaas en een krokante buitenkant. Ook wel bekend als een cordon bleu, maar nu helemaal plantaardig! Wij waren benieuwd hoe deze smaakte en of de kaas binnenin ook goed zou smelten. Lees hier onze bevindingen.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Review Cordon Blij - De Vegetarische Slager

Het testpanel

Kirsten, 43 jaar getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.

Jordi, 27 jaar werkt bij de Politie en is veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en zijn beide vegetarisch.

Chantal, 33 jaar. Woont samen met haar vriend, dochter en 3 poezen. Sinds 2020 vegan.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @danybettink

Robin, 27 jaar en woont in Rotterdam. Vegan sinds januari dit jaar. Werkzaam als ondernemer en bezig met mn eigen startup (Glimp). We maken apparaten om te helpen met ademhalingsoefeningen om onder andere burnouts te voorkomen. Houd van koken, formule 1 kijken en fotograferen.

Eva, 38 jaar, woont in Amersfoort met man en twee kinderen, momenteel in verwachting van een derde kindje. Veganist sinds 2017. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.

Lois, 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.

Iris, 28 jaar, woont sinds kort in Scheveningen en geniet volop van het strandleven. Werkt als receptontwikkelaar en is dol op alles wat met eten te maken heeft, vooral het proeven van alle ontwikkelingen in het vegan schap! Is er daardoor ook heilig van overtuigd dat je als veganist niks hoeft te “missen” en dat alles te veganizen is, zelfs je meest kazige fantasiën (hallo edelgistvlokken!).

Judith, @bonusvegan

Review score

Eerste indruk 9,6/10

Smaak 10/10 !!

Structuur 10/10 !!

Prijs/kwaliteit  4,4/10

Nog een keer kopen? Ja (100%)

Toelichting

Kirsten: “Dit is echt een lekker nieuw product ! Past perfect bij de AGV. De kaas smelt goed en het smaakt erg goed samen.

Belinda: “Wel prijzig, dus kopen bij aanbieding, maar wat een lekkere Cordon Blij! Heerlijk sappig en smaakvolle kaas en ham. BLIJvertje!

Jordi: “Wat een heerlijk product. Precies de smaak die mij nog bij staat van vroeger. Deze wordt vaker gekocht hier ! Jammer dat hij aan de prijs is, maar genoeg aanbiedingen.

Iris: “Wow wow wow! Wat ben ik blij met de komst van de cordon blij! Ik at deze als kind heel graag, en deze is net zo goed als ik me kan herinneren. Vooral de kaas is echt verrassend goed van smaak! Alleen wel prijzig dus dat wordt inslaan als er weer een aanbieding is!

Judith: “Wat is deze goed! Een echte condon bleu zoals ik hem me herinner van vroeger. De kaas smelt goed en is lekker smeuïg. De korst wordt lekker krokant en mals van binnen. Dit is echt een topper! Hij mag van mij wel een slag groter en de prijs wat lager. Dus vooralsnog koop ik hem zeker als hij in de aanbieding is.

Eindoordeel 8,5 /10

Wauw! Dit product wordt zeer enthousiast ontvangen. Op smaak en structuur scoort de Cordon Blij een dikke 10! Er is niets aan te merken op dit product op zichzelf. Het enige kritische punt is de prijs. Met ruim € 27,00 per kilo is hij erg aan de prijs en daar worden we dan weer niet zo blij van. (De dierlijke variant is ruim € 11,00 per kilo)

Geschreven door: Bonusvegan