Logo Bonusvegan
Home > Review De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade

Review De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade

Review De Vegetarische Slager Blij Ei & Speck salade

Dit keer een review van De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade. De salade bevat een soort stukjes ‘ei’ en is ontzettend lekker. Benieuwd naar wat het testpanel nog meer van de salade vindt? Lees snel verder!

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Review De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade

  • De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade € 3,19

Het testpanel

Kirsten, 43 jaar getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @danybettink

Robin, 27 jaar en woont in Rotterdam. Vegan sinds januari dit jaar. Werkzaam als ondernemer en bezig met mn eigen startup (Glimp). We maken apparaten om te helpen met ademhalingsoefeningen om onder andere burnouts te voorkomen. Houd van koken, formule 1 kijken en fotograferen

Lois, 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer. Instagram: @lekkerlois.

Judith, @Bonusvegan

Eindresultaat​

Eerste indruk
4.75/5
Smaak
5/5
Structuur
5/5
Prijs/kwaliteit verhouding
3.5/5

Toelichting:

Kirsten: “Wat een lekkere salade! De stukjes ei zijn glad, zoals echte ei stukjes ook zijn, misschien alleen wat steviger. De salade is lekker romig en de speck smaak is heel subtiel, maar deze tilt de salade echt naar een hoger niveau. Veel lekkerder dan de andere vegan ei salades op de markt.

Robin: “Oeh dit was een leuke verassing! Lekkere stukjes”ei”, veel zachter dan de tofu ei stukjes in de AH salades. Spek is subtiel en mooi gebalanceerd. Feestje om dit op toastjes of op brood te hebbenVergelijkbare prijs met Johma.

Dány: “Er zijn al versies van de vegan eiersalade maar De Vegetarische Slager staat vanaf nu bovenaan. Wat hebben ze dit goed gedaan zeg! De smaak is precies zoals je hem zou verwachten. Daarnaast is de textuur van de stukjes ‘ei’ zo echt dat het bijna niet te onderscheiden is van de real deal & het totaal plaatje is compleet door de romigheid.

Lois: “Mega lekker! Goed van smaak, romig en fris tegelijk. Fijne structuur, doet me denken aan hoe ik vroeger ”normale” eiersalade op brood altijd heel lekker vond. Wel wat prijzig, maar een top product voor af en toe, zeker voor een bbq!

Judith: “Deze ei/speck salade is lekker romig! Een goede bite en een lekkere smaak. Die smaak van speck proef ik iets minder goed. De blokjes die fungeren als ‘ei’ smaken ook echt naar ei. Het is natuurlijk aan A-merk, maar de prijs vind ik nogal aan de hoge kant. Ruim € 21 per kilo terwijl een Johma dierlijke eiersalade € 14,80 per kilo is. Maak het iets aantrekkelijker door de prijs lager te houden. Dus voor nu: op naar de bonus, dan komt hij zeker nog eens in het winkelmandje.”

Eindoordeel
4.5/5

De Vegetarische Slager Blij ei & speck salade is enthousiast ontvangen! Lekker, fris en een fantastische structuur die ook echt aan een ‘ei’ salade doen denken. Complimenten voor De Vegetarische Slager hiervoor. Alleen geen 5/5 sterren vanwege de prijs. Daar kan nog wel aan iets worden gedaan en voor nu goed de aanbiedingen in de gaten houden. 

Geschreven door: Iris Moes

Data Scientist, MSc Technische Geneeskunde. Naast sport en lifestyle heb ik een passie voor website content en beheer.