Logo Bonusvegan
Home > Review plantwhey Plantpowders

Review plantwhey Plantpowders

Review plantwhey Plantpowders

Dit keer een review van de proteïnepoeder Plantwhey van Plantpowders. Een eiwitpoeder waarvan geclaimd wordt 0% zanderig te zijn. Plantwhey is op basis van tuinbonen. De meeste ervaringen met vegan eiwitpoeder op basis van tuinbonen zijn dat het heel aards is. Deze eiwitpoeder is ontzettend glad en fijn. Dat belooft veel goeds. Het vegan fijnproeversteam ging aan de slag. Er werden shakes, ijskoffies en pancakes van gemaakt. Lees hier de review van de Plantwhey van Plantpowders. 

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Review Plantwhey van Plantpowders

  • Plantpowders Plantwhey Vanilla 1000 g € 44,90
  • Plantpowders Plantwhey Chocolate 750 g € 33,90
  • Plantpowders Plantwhey Passion Fruit 1000 g € 44,90
  • Plantpowders Plantwhey Iced Coffee Caramel € 33,90

 

  • Samples kosten €2,00
    Goed voor 1 shake

Het testpanel

Kirsten, 43 jaar getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.

Jordi, 27 jaar werkt bij de Politie en is veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en zijn beide vegetarisch.

Chantal, 33 jaar. Woont samen met haar vriend, dochter en 3 poezen. Sinds 2020 vegan.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @danybettink

Robin, 27 jaar en woont in Rotterdam. Vegan sinds januari dit jaar. Werkzaam als ondernemer en bezig met mn eigen startup (Glimp). We maken apparaten om te helpen met ademhalingsoefeningen om onder andere burnouts te voorkomen. Houd van koken, formule 1 kijken en fotograferen.

Eva, 38 jaar, woont in Amersfoort met man en twee kinderen, momenteel in verwachting van een derde kindje. Veganist sinds 2017. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.

Lois, 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.

Iris, 28 jaar, woont sinds kort in Scheveningen en geniet volop van het strandleven. Werkt als receptontwikkelaar en is dol op alles wat met eten te maken heeft, vooral het proeven van alle ontwikkelingen in het vegan schap! Is er daardoor ook heilig van overtuigd dat je als veganist niks hoeft te “missen” en dat alles te veganizen is, zelfs je meest kazige fantasiën (hallo edelgistvlokken!).

Judith, @bonusvegan

Review score

Eerste indruk 7,7/10

Smaak 8,3/10

Structuur 9/10

Prijs/kwaliteit  7,7/10

Nog een keer kopen? Ja 83%

Toelichting

Toelichting:

Danielle: “Mijn favoriet is toch wel de Plantpowders icecoffee wat een combinatie is van mijn twee favoriete drankjes na het sporten: een goede eiwitshake én een lekkere bak koffie. Dit was gewoon een feestje na een lekkere krachttraining!”

Jordi: “Altijd vooral op zoek naar producten die eiwit rijk zijn en gewoon bij bijvoorbeeld het avondeten gebruikt kunnen worden. Daarom extra blij met de hamburger mix en de iced coffee. De hamburger bijvoorbeeld was makkelijk te mixen en bakte totaal niet aan. Miste wat kruiden maar dit zelf prima op te lossen. Iced coffee lukt mij niet om korrelvrij te krijgen helaas maar de smaak was echt heerlijk. Alleen daarom zou ik hem vaker kopen.

Dány: “Deze vegan eiwitpoeder is een grote hit. Hij is lekker van smaak, niet korrelig en lost daardoor ook heel goeod op in shakes met alleen plantaardige melk. De favoriet is de chocolade smaak, maar de vanille en koffie smaak zijn ook een aanrader. Tip om uit te proberen!

Iris: ““De gladste eiwitshake van Europa” beweren ze, en…dat vind ik kloppen! Ik vond ze allemaal heel erg glad en romig. Mijn favo smaken waren chocolade en ice coffee, deze hadden een smooth flavour en waren niet te zoet. De passievrucht en vanille vond ik daarentegen echt te zoet met een flinke nasmaak die ik niet lekker vond. Ik zou daarom de ice coffee en chocola wel nog eens kopen! Ook ben ik benieuwd naar de fava bean smaken, die klinken lekker exotisch dus die zou ik de volgende keer proberen.

Iris: “Het is even zoeken met verhoudingen bij een nieuwe proteïne poeder, dus dat is iets beter kon, maar de substantie is fijn (dus niet zanderig). Die van PlantPowders heb ik op dezelfde manier geprobeerd als ik dagelijks een proteine shake drink na het sporten, namelijk met water. De vanille proteïne loste niet heel goed en was wat klonterig, echter kan dit ook liggen aan het vinden van de juiste verhouding water : poeder. De smaak vond ik alleen niks, het had een soort nare bijsmaak, erg jammer. De Plantpowders Plantwhey zou ik dan ook niet nog een keer proberen of bestellen.

Judith: “Een super fijne en zachte poeder. Chocolade is mijn favoriet. In een shake met havermout, banaan, courgette en een dadel. Dan heb je een goed vullende maaltijdshake. De vanille is heel fijn om te gebruiken bij het maken van pancakes of een acaibowl. Geeft een goede zoetige smaak. De ice coffee caramel is lekker als ‘gewoon’ zo. Wat plantaardige melk en poeder en shaken maar. Je hebt geen shakerbal of filter nodig. De poeder lost heel goed op zonder. Ik ben fan! En zal dit zeker nog eens aanschaffen.

Eindoordeel 8,2/10

Vooral de Iced Coffee caramel is erg lekker en geschikt om ijskoffie mee te maken. De poeder is fijn en is 0% zanderig. De smaken verschillen wel. Over het algemeen worden de smaken goed ontvangen. Enkele vinden sommige smaken iets aan de zoete kant. De Plantpowders Plantwhey proteïne poeders zijn geschikt voor shakes, smoothies, bowls en pancakes.

Geschreven door: Bonusvegan