Logo Bonusvegan
Home > Review Take it Veggie geniesserscheiben würzig

Review Take it Veggie geniesserscheiben würzig

In Duitse Supermarkt Kaufland verkopen ze vegan producten van Take it Veggie. Een zeer groot assortiment van vleesopvolgers, broodbeleg, zuivel en nog veel meer. Het fijnproeversteam ging aan de slag met de vegan kaas. In het Duits: geniesserscheiben. Letterlijk vertaalt betekent het gastronomische plakken. Ook in Duitsland heeft de zuivellobby een vinger in de pap. De smaak is würzig wat pittig betekent. De kiloprijs is € 7,26 en daarmee veel goedkoper dan de vegan kaas in Nederland. Lees hier de review van Take it Veggie geniesserscheiben würzig.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Review Take It Veggie geniesserscheiben würzig

  • Take It Veggie geniesserscheiben würzig € 1,09
    • Kaufland – Duitsland

Review score

Eerste indruk

Smaak

Structuur

Prijs/kwaliteit

Toelichting

Eva: Bij het openen van de verpakking ruik ik het al, dit is niet mijn favoriete vegan kaas. Er zit een sterke geur aan die op kaas moet lijken maar het niet doet voor mij. De smaak is gelukkig milder dan de geur maar wel wat aan de zoute kant. De nasmaak is prima. De plakjes zijn vrij klein, dus je bent snel door de verpakking heen. Ik zou niet snel weer voor deze kiezen.

Iris: Op eerste gezicht lijkt deze kaas niet heel bijzonder en zo uit de verpakking qua smaak vind ik hem in de buurt komen van andere vegan kaas plakken uit de supermarkt. Maar toen ook een tosti mee gemaakt en dat was echt winnen! De kaas smolt heel goed en toen kwam de smaak ook erg goed naar voren, zat een lekker pitje in, vooral in combinatie met de heerlijke vegan salami! Dus ik zou deze nog eens kopen als ik in de buurt ben.

Dány: Het betere aan deze kaas bij het zien van de ingrediënten lijst vond ik dat er amandelen zijn gebruikt en niet zoals bij de meeste vegan kaas in NL alleen kokosolie. Dit merk je ook aan de textuur want die is wat steviger dan wat we gewend. Dit maakt hem niet minder lekker maar wat mij betreft juist beter. Door de toevoeging van amandelen is de smaak van kaas meer aanwezig. Ik heb hem vanuit de koeling op mijn brood geprobeerd, nu nog gesmolten proberen!

Jordi: Betere kaas dan de huidige producten in de supermarkt. Deze is koud ook redelijk te eten. Fijn dat hij niet alleen maar uit kokosolie bestaat. Ondanks dat smelt hij nog steeds erg mooi. Snel naar Nederland!

Judith: Deze kaas is op basis van amandel en kokos. Je proeft de mix, maar de kokos blijft wel overheersen. De geur is wel echt typisch kaas. Het ruikt naar jong belegen kaas. Het is een zachte romige kaas. Zo plain zou ik hem niet eten, maar op brood met hummus, een tomaatje en wat peper is het een goede combinatie! De prijs is ook perfect! Als ik volgende keer in Duitsland ben neem ik deze weer mee.

Eindbeoordeling

Deze kaas heeft een sterke kaas geur. De smaak daarentegen is wat milder. Niet würzig. Gecombineerd met wat groente of hummus is het een prima kaas en ook nog eens heel goedkoop!

Geschreven door: Bonusvegan

Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.

Jordi, 29 jaar en werkt bij de overheid. Verder veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en hebben een zoontje van 1 jaar oud. Ze zijn beide veganistisch sinds 2 jaartjes en al langer vegetarisch. Er wordt graag gekookt en lekker gegeten.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @bloeienmetdaan

Kirsten: 44 jaar, getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Iris: 28 jaar, woont sinds kort in Scheveningen en geniet volop van het strandleven. Werkt als receptontwikkelaar en is dol op alles wat met eten te maken heeft, vooral het proeven van al het nieuws in het vegan schap! Is er daardoor ook heilig van overtuigd dat je als veganist niks hoeft te “missen” en dat alles te veganizen is, zelfs je meest kazige fantasiën (hallo edelgistvlokken!).

Lois: 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.

Eva: 38 jaar, woont in Amersfoort met man en 3 kinderen. Veganist sinds 2017 omdat haar man het wel “een maandje wilde proberen”. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.