Marcel's green soap plastic vrije bar

De zeep industrie is eigenlijk maar een luguber zaakje. In veel zeep wordt namelijk slachtafval verwerkt. En dat smeer jij dan op jouw lichaam om je schoon te maken. Marcel’s Green Soap zet een stap in de goede richting om deze dirty business om zeep te helpen. Marcel’s Green Soap brengt een volledig vegan, plasticvrije en sulfaatvrije soap bar op de markt in maar liefst drie geuren. Voor ieder wat te kiezen.

Zeep gemaakt van dierlijk vet

Een gek idee eigenlijk, dat je jezelf schoont maakt met het vet van een gedood dier. In zeepblokken, showergels en zelf wasverzachter van bekende merken zit dierlijk vet verwerkt. Vaak gaat het over het ingrediënt ‘sodium tallowate’, een verkapt woord voor verzeept rundvet. Vrijwel over waar het woord ‘talloos’ staat heeft te maken met dierlijk vet. Producenten van schoonmaak artikelen hoeven dit niet te vermelden op de verpakking, omdat het geen allergeen is. Mocht het er wel op staan, dan staat het vaak in hocus spocus. Dus onbewust gebruik je misschien wel rundvet om jezelf mee te wassen of om je kleding mee schoon te krijgen.

Marcel's green soap plastic vrije bar
Marcel's Green Soap Soap Bar
Plantaardige zeep

Het maakt geen verschil of je vet gebruikt of basis van dieren of van planten. Beide kunnen verzepen. Dit is een scheikundig proces waarbij je vet en een base/alkali samenvoegt en dit kookt. Plantaardig vet kan van alles zijn. Denk aan olijfolie, kokos- en palmolie, arganolie, lijnzaadolie of hennepolie. 

Vegan en plasticvrije Soap Bar

Marcel’s Green Soap brengt drie soap bars op de markt in verschillende geuren.

Alle zepen zijn op basis van plantaardige glycerine, vrij van plastic en sulfaat. En voor 97% biologisch afbreekbaar en NIET getest op dieren. Met deze diervriendelijke soap bar hangt er geen vuiltje aan de lucht en ook niet aan jouw lijf.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marcel’s Green Soap.
Disclaimer