Marcel's green soap plastic vrije bar

De zeep industrie is eigenlijk maar een luguber zaakje. In veel zeep wordt namelijk slachtafval verwerkt. En dat smeer jij dan op jouw lichaam om je schoon te maken. Marcel’s Green Soap zet een stap in de goede richting om deze dirty business om zeep te helpen. Marcel’s Green Soap brengt een volledig vegan, plasticvrije en sulfaatvrije soap bar op de markt in maar liefst drie geuren. Voor ieder wat te kiezen.

Zeep gemaakt van dierlijk vet

Een gek idee eigenlijk, dat je jezelf schoont maakt met het vet van een gedood dier. In zeepblokken, showergels en zelf wasverzachter van bekende merken zit dierlijk vet verwerkt. Vaak gaat het over het ingrediënt ‘sodium tallowate’, een verkapt woord voor verzeept rundvet. Vrijwel over waar het woord ‘talloos’ staat heeft te maken met dierlijk vet. Producenten van schoonmaak artikelen hoeven dit niet te vermelden op de verpakking, omdat het geen allergeen is. Mocht het er wel op staan, dan staat het vaak in hocus spocus. Dus onbewust gebruik je misschien wel rundvet om jezelf mee te wassen of om je kleding mee schoon te krijgen.

Marcel's green soap plastic vrije bar
Marcel's Green Soap Soap Bar
Plantaardige zeep

Het maakt geen verschil of je vet gebruikt of basis van dieren of van planten. Beide kunnen verzepen. Dit is een scheikundig proces waarbij je vet en een base/alkali samenvoegt en dit kookt. Plantaardig vet kan van alles zijn. Denk aan olijfolie, kokos- en palmolie, arganolie, lijnzaadolie of hennepolie. 

Vegan en plasticvrije Soap Bar

Marcel’s Green Soap brengt drie soap bars op de markt in verschillende geuren.

Alle zepen zijn op basis van plantaardige glycerine, vrij van plastic en sulfaat. En voor 97% biologisch afbreekbaar en NIET getest op dieren. Met deze diervriendelijke soap bar hangt er geen vuiltje aan de lucht en ook niet aan jouw lijf.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Marcel’s Green Soap.
Disclaimer

Vegan aanbiedingen week 31

De vegan aanbiedingen staan weer online! Bij de vormar scoor je de Iglo Green cuisine vleesopvolgers voor maar 0,99 en Vivera 2 voor 3,00! Bij de Plus is Vivera 1,99 en de Iglo Green Cuisine 1+1 gratis. Croky chips voor 0,85 cent scoor je bij de Deen. Maar het grootste vegan walhalla is toch wel bij de Lidl! Deze week super veel vegan producten. Doe er je vegan voordeel mee!

Lees meer »
Welk snoep is vegan? Hier een overzicht

Vegan snoep… je zult het niet verwachten, maar is de meeste snoep zit gelatine verwerkt. Gelatine is een goede gemaakt uit de beenderen (botten) van varkens of runderen. Het is een soort gelei achtige substantie. Combineer dat met heel veel suiker en producenten noemen het snoep. Ik noem het liever niet zo. Hieronder een diervriendelijk overzicht

Lees meer »
De allernieuwste vegan producten #4

Deze week in de allernieuwste producten #4 alweer. De nieuwe nagellak lijn Pure van de Hema, Nivea gezichtsreinigingbars en Douglas gaat vegan! Maar ook vegan cookie dough ijs bij de Plus. Of wat dacht je van karamel zeezout pindakaas van Duyvis? Verstegen heeft een vernieuwde receptuur van de satésaus waardoor deze nu ook vegan is. Als kers op de taart verkoopt de jumbo kant-en-klare pakketen voor een borrelplank en de vlaflip. Wat een feestje weer. 🥳

Lees meer »