Logo Bonusvegan
Home > Vegan appeltaart havermout – creamy

Vegan appeltaart havermout – creamy

Vegan appeltaart havermout

Deze week deelt  Dány en ontbijtrecept met haar favoriete ingrediënt: havermout in een recept voor vegan appeltaart havermout.  Dit recept is perfect op dagen dat je niet veel tijd hebt in de ochtend maar wel verlangt naar de smaak van de herfst, ofwel appeltaart. Dány is onderdeel van Team Bonusvegan, en ook is ze zelf behoorlijk actief of op haar eigen Instagram pagina. Ze houdt van sporten en deelt graag (sport)tips en recepten binnen een vegan lifestyle. Vandaag deelt ze een van haar eiwitrijke vegan ontbijtrecepten.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan appeltaart havermout

Vegan appeltaart havermout

Herfstige creamy appeltaart havermout

De herfst staat voor de deur dus tijd voor meer receptjes met herfstige kruiden als kaneel & pumpkin spice. Ondanks dat ik enorm geniet van de zomer heb ik ook wel weer zin om aan de slag te gaan met herfst receptjes. De overgang naar de herfst gaat zeker weten helemaal goedkomen met het koude in het recept van de zomer en de smaak van de herfst!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

Overnight oatmeal

  • 50 gram havermout
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 125 gram plantaardige yoghurt
  • 250 ml soja drink of andere plantaardige drink
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 25 gram vegan vanille proteïne poeder Geen proteïne poeder? Gebruik dan een theelepel vanille aroma & minder sojamelk
  • 1/2 geraspte appel
  • 1 theelepel (Ceylon) kaneel
  • snufje zout

Toppings

  • andere helft van de appel
  • handje walnoten

Notities

Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten voor de havermout en laat het minimaal 4 uur tot een nacht opstijven in de koelkast. Serveer met de toppings en geniet!
Trefwoord Appel, Havermout, Herfst, Kaneel, ontbijt, Overnight

Geschreven door: Dany

Socioloog met grote interesse in sport, voeding en het brein. Het is mijn passie om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Dit is dan ook precies waarom ik onderdeel ben geworden van Bonusvegan!