Logo Bonusvegan
Home > Vegan citroen cheesecake havermout

Vegan citroen cheesecake havermout

Vegan Citroen cheesecake havermout

Een recept voor vegan citroen cheesecake havermout door Dány. Dány is onderdeel van Team Bonusvegan en ook is ze zelf behoorlijk actief of op haar eigen Instagram pagina. Ze houdt van sporten en deelt graag (sport)tips en recepten binnen een vegan lifestyle. Vandaag deelt ze een van haar eiwitrijke vegan ontbijtrecepten.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan citroen cheesecake havermout

Vegan Citroen cheesecake havermout

Vegan citroen cheesecake havermout

Een lekker eiwitrijk vegan ontbijtrecept. Het frisse van de citroen en de vanille smaak van de proteïne poeder maakt deze havermout smaken naar CHEESECAKE.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon
calorieën 366 kcal

Ingrediënten
  

Cheesecake ingredienten

  • 50 gram havermout
  • 10 gram chiazaad
  • 1 stuk citroen Gebruik het sap van 1/2 citroen
  • 25 gram vegan vanille proteine Optioneel, maar erg lekker
  • 160 ml (ongezoete) kokosdrink Of andere plantaardige drink

Toppings

  • 4 eetlepels (ongezoete) sojayoghurt
  • 1/2 eetlepel agavesiroop
  • 1 handje (ontdooide) blauwe bessen Meer naar wens

Notities

Voorbereiding
  • Meng alle ingrediënten en laat minimaal 2 uur staan (of een nachtje in de koelkast)
 
Serveren
  • Maak voor het serveren de topping door de sojayoghurt te mengen met de agave siroop en ontdooide blauwe bessen
 
Geschatte voedingswaarden: zonder toppings: 366 kcal / 25 g eiwit / 51 g khd / 9 g vet; met toppings: 462 kcal / 30 g eiwit / 64 g khd / 12 g vet. *Op basis van ongezoete kokosdrink en sojayoghurt
Trefwoord cheesecake, ontbijt
Vegan Citroen cheesecake havermout Dany close up

Geschreven door: Dany

Socioloog met grote interesse in sport, voeding en het brein. Het is mijn passie om mensen op een toegankelijke manier kennis te laten maken met de plantaardige keuken. Dit is dan ook precies waarom ik onderdeel ben geworden van Bonusvegan!