Vegan knoflook/kaas bruschetta

Vegan knoflook/kaas bruschetta. Besmeer stokbrood plakjes met zelfgemaakte knoflookolie (tip: gebruik de avocadolie van soilmates) en bestrooi met vegan Parmezaanse kaas. Maak de bruschetta met tomaat, basilicum en een sjalot. Schep deze bovenop het knoflookstokbrood en voilá, Smullen maar! 

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan knoflook/kaas bruschetta navigatie

Soilmates

  • Soilmates Healthy oil avocado olie 500ml  € 7,49

Deze avocado olie heeft een neutrale smaak en is daarom zeer geschikt voor dit gerecht. De olie is gemaakt van ‘afgekeurde lelijke’ avocado’s die niet goed genoeg zijn voor de consumptie. En belangrijk: ook na verhitten blijft bij deze olie alle voedingsstoffen behouden.

Voor gebruik in andere recepten heb je maar een beetje van deze olie nodig. Door de handige dop kan je nauwkeurig de olie toepassen. Ook lekker over een salade of zelfgemaakte tzatziki. 

Parmezaanse kaas

  • Ferretti Vegiano plantaardige parmesan € 3,99 / € 19,95 KG
  • Violife Alternatief voor prosociano kaas wedge € 3,49 / € 23,27 KG
  • Violife Geraspt Prosociano € 2,49 / € 24,90 KG
  • Willicroft Parmesan € 4,29 / € 57.20 KG (Veggie4u webshop)
Vegan knoflook/kaas bruschetta

Vegan kaas/knoflook bruschetta

Geroosterd stokbrood met knoflook olie, gesmolten parmezaanse kaas en een heerlijke bruschetta van tomaat, sjalot en kruiden.
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 afgebakken stokbrood
  • 2 tenen verse knoflook
  • 15 ml olie bijvoorbeeld soilmates
  • 20 g geraspte vegan parmezaanse kaas
  • 3 grote tomaten
  • ½ sjalot
  • 10 tot 20 steeltjes koriander
  • 1 tl citroensap
  • peper & zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Snijd het stokbrood ondertussen in plakjes en verdeel deze op een ovenrooster
  • Pers de knoflooktenen uit in de olie en meng goed. Gebruik een olie die neutraal is van smaak, zoals bijvoorbeeld soilmates. Smeer de knoflookolie uit over de plakjes stokbrood
  • Plaats de broodjes 3 minuten in de oven zodat ze wat krokanter worden
  • Zodra de broodjes uit de oven komen en nog warm zijn verdeel je de kaas eroverheen.

Bruschetta

  • Snipper de sjalot, ui en koriander fijn. Meng dit in een kom goed door elkaar. Voeg de citroensap toe en peper en zout naar smaak.
  • Beleg de kaas/knoflookbroodjes met bruschetta en serveer direct.