Omslag SWAPS Vegan pesto

Op zoek naar pesto zonder kaas die 100% plantaardig is. In de supermarkt is het nog lastig om groene of rode pesto te vinden. De EkoPlaza is een pesto walhalla. Zoek niet verder en vind hier een overzicht van alle groene en rode vegan pesto + een recept voor zelfgemaakte pesto.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan pesto

Traditioneel pesto wordt gemaakt met onder andere pijnboompitten, basilicum, olijfolie én parmezaanse kaas. Gelukkig is er ook pesto zonder dierlijke ingrediënten te vinden in de supermarkt. Deze bevatten naast pijnboompitten vaak noten (cashew, amandel of walnoot) of soja, dus geen kaas, en ze zijn alsnog lekker van smaak.

Allergenen*
s = soja
n = noten en/of zaden en pitten
* Check ook voor de zekerheid zelf het etiket op allergenen

Groene Pesto

  • Jumbo Biologisch Groene Pesto € 2,19 / € 11,53 KG  (n, s)
  • Bertolli Pesto alla Genovese vegan € 2,79 / € 20,67 KG
  • Costa Ligure Pesto genovese bio € 2,89 / € 21,41 KG (n)
  • Marqt Rucula Pesto € 2,59 / € 21,58 KG
  • Puro Pesto alla Genovese vegan € 2,99 / € 22,15 KG (n, s)
  • Greenage Groene Pesto € 3,49 / € 24,93 KG (n)
  • La Bioidea Pesto Siciliano € 3,59 / € 27,62 KG (n)
  • Sole Pesto vegetale € 4,09 / € 31,46 KG (n)

Rode Pesto

  • Jumbo Biologisch Rode Pesto € 2,19 / € 11,53 KG (n, s)
  • Puro pesto rosso € 2,99 / € 22,15 KG (n, s)
  • Greenage Rode Pesto € 3,49 / € 24,92 KG
  • La Bioidea Pesto Rosso € 3,79 / € 27,07 KG (n)
Vegan groene pesto recept

Vegan groene pesto zelf maken

Maak vegan groene pesto makkelijk zelf. Je hebt 4 ingrediënten nodig: zonnebloem olie, basilicum, knoflook en pijnboompitten. Door de pijnboompitjes te roosteren krijgt de pesto een heerlijke gebrande smaak.

Benodigdheden

  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 100 olijfolie
  • 50 basilicum
  • 1 grote teen knoflook
  • 50 pijnboompitjes
  • mespuntje zout

Optioneel

  • klein scheutje citroen(sap)
  • peper

Instructies
 

  • Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin zijn
  • Voeg alle ingrediënten samen en blender deze tot een gladde pesto
  • Voeg optioneel een scheutje citroen toe en maak op smaak met peper

Notities

J

Geschreven door

Iris Moes

Student Technische Geneeskunde met een liefde voor sport. Naast een passie voor medische techniek ook enorm geïnteresseerd in media, video/audio, presenteren, fotograferen en schrijven. Mijn creativiteit kan ik lekker kwijt bij Bonusvegan!