Update! Alle vegan pesto op een rijtje – 100% plantaardig + Recept
7 april 2024Op zoek naar pesto zonder kaas die 100% plantaardig is. In de supermarkt is het nog lastig om groene of rode pesto te vinden. De EkoPlaza is een pesto walhalla. Zoek niet verder en vind hier een overzicht van alle groene en rode vegan pesto + een recept voor zelfgemaakte pesto.
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Vegan pesto
Traditioneel pesto wordt gemaakt met onder andere pijnboompitten, basilicum, olijfolie én parmezaanse kaas. Gelukkig is er ook pesto zonder dierlijke ingrediënten te vinden in de supermarkt. Deze bevatten naast pijnboompitten vaak noten (cashew, amandel of walnoot) of soja, dus geen kaas, en ze zijn alsnog lekker van smaak.
Allergenen*
s = soja
n = noten en/of zaden en pitten
* Check ook voor de zekerheid zelf het etiket op allergenen
Groene Pesto
- Lidl vegan pesto basil € 1,99
- AH Vegan pesto verde € 2,59
- Jumbo Biologisch Groene Pesto Vegan € 3,50
- Jumbo Pesto Vegan € 2,00
- Bertolli Pesto alla Genovese vegan € 2,79
- Marqt Rucula Pesto € 2,69
- Costa Ligure Pesto genovese bio € 3,29
- Puro Vegan Pesto alla Genovese € 3,29
- Albert Heijn
- Costa Ligure Pesto genovese vegan mozzarisella € 3,29
- Albert Heijn
- Green age Groene Pesto € 3,59
- EkoPlaza
- La Bio idea Pesto Siciliano € 4,19
- EkoPlaza
- Sole Pesto vegetale € 4,59
- EkoPlaza
Rode Pesto
- Lidl Vemondo vegan pesto Rosse € 1,99
- Lidl Vemondo vegan Pesto alla Calabrese € 1,99
- Jumbo Arrabbiata Pesto Rood € 2,29
- AH Vegan pesto rosso € 2,59
- Jumbo Biologisch Rode Pesto Vegan € 3,50
- AH Excellent Arrabbiata pesto € 2,79
- Bertolli Pesto all arrabbiata € 2,79
- Green age Rode Pesto € 3,59
- Puro Vegan pesto rosso € 3,29
- Costa Ligure Pesto rosso vegan mozzarisella € 3,29
- La Bioidea Pesto Rosso € 4,49
Vegan groene pesto zelf maken
Benodigdheden
- Staafmixer of blender
Ingrediënten
- 100 olijfolie
- 50 basilicum
- 1 grote teen knoflook
- 50 pijnboompitjes
- mespuntje zout
Optioneel
- klein scheutje citroen(sap)
- peper
Instructies
- Rooster de pijnboompitten in een pan tot deze goudbruin zijn
- Voeg alle ingrediënten samen en blender deze tot een gladde pesto
- Voeg optioneel een scheutje citroen toe en maak op smaak met peper