Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons front

Een altijd goed gerecht is vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons. Wie is er niet dol op? De romige saus maak je eenvoudig met een vegan omelet ei-vervanger en plantaardige melk. Meng dit goed door elkaar en roer door de warme spaghetti. Hierdoor stolt het een beetje en krijg je een heerlijke romige smaak.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons

Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons navigatie

Basisingrediënten

  • Greenforce vegan egg mix € 3,99
  • AH Gele linzen spaghetti 2,49 : 9,96 KG
    • Glutenvrij en boordevol eiwitten
  • AH Kastanjechampignons € 2,09
  • Alpro Sojadrink original € 1,75 

Klik hier voor alle vegan omelet ei-vervangers: Alle vegan eivervangers voor een omelet, roerei en meer.

Vegan parmezaanse kaas

  • Ferretti Vegiano plantaardige parmesan € 3,99 / € 19,95 KG
  • Violife Alternatief voor prosociano kaas wedge € 3,49 / € 23,27 KG
  • Gran Murgiano € 5,85 / € 29,25
  • Gondino stagionato classic € 5,91 / € 29,55
  • Nurishh Gran vegiano € 3,49 / € 23,27
    • Albert Heijn
  • Violife Geraspt Prosociano € 2,49 / € 24,90 KG

Vegan spekjes

  • Lidl Vegan spekreepjes € 1,89 / € 13,50 KG
    • Lidl
  • AH Spekjes € 2,16 / € 13,50 KG
  • Plus Vegetarisch verse spekjes € 2,37 / € 14,81 KG
  • Vivera Spekjes € 3,19 / € 18,23 KG
  • AH Vegan spekreepjes € 1,99 / € 19,90 KG
  • Vegetarische Slager Speckjes gerookt € 3,99 / € 31,92 KG
Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons WPRM

Vegan romige spaghetti met spekjes en kastanjechampignons

Een romige spaghetti op basis van een vegan omelet vervanger en parmezaanse kaas. Lekker met vegan spekjes en gebakken kastanjechampignons. TIP: Bak de champignons met heel weinig olie. Hierdoor worden de champignons lekkerder.
Bereidingstijd 5 min
30 min
Porties 2 personen
calorieën 525 kcal

Ingrediënten
  

  • 150 g (glutenvrije) spaghetti
  • 20 g Greenforce egg mix of een andere vegan omelet eivervanger (zie hierboven)
  • 100 ml sojamelk
  • 30 g Parmezaanse kaas (geraspt) Zie tips hierboven
  • olie om in te bakken
  • 1 pakje spekjes
  • 400 g kastanjechampignons (in partjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleine
  • peterselie of koriander
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar wat kookvocht.
  • Mix de Greenforce Egg mix met de sojamelk en 100 ml water. Laat dit 5 minuten rusten. De structuur zal wat dikker worden. Meng er vervolgens de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
  • Verwarm een pan met een heel klein scheutje olie. Bak hierin de kastanjechampignons. Ze zullen veel vocht verliezen, soms is het nodig om het vocht af te gieten. Wanneer het meeste vocht uit de champignons is voeg je de ui en knoflook toe.
  • Bak de vegan spekjes krokant in olie.
  • Meng de spaghetti met de spekjes en voeg het sojamelk/ei mengsel toe. Verhit langzaam zodat het mengsel wat stolt.
  • Serveer de pasta met de champignons ernaast en garneer met wat peterselie, peper en zout.

Notities

TIP: champignons bakken. Champignons bevatten veel water. Door ze te verhitten verliezen ze vocht. Bak de champignons daarom alleen en giet het vocht af. Voeg daarna olie toe om ze een goede bite te geven.
Voor alle vegan omelet eivervangers zie het artikel: Alle vegan eivervangers voor een omelet, roerei en meer
Voor alle vegan parmezaanse kaas zie het artikel: Een overzicht van alle vegan kaas uit de supermarkt
De glutenvrije spaghetti is van Damhert. Te koop bij de Plus