
Home > Vegan saucijzenbroodjes super makkelijk te maken
Vegan saucijzenbroodjes super makkelijk te maken
23 januari 2023Vegan saucijzenbroodjes die super makkelijk thuis te maken zijn. Ze smaken uitstekend. Iedere verjaardag zijn dat de eerste snacks die als eerst op zijn. Ze vallen behoorlijk goed in de smaak. Je kunt ze maken op basis van peasmaker, een gedroogde brok van erwten. Boordevol vezels en eiwitten. Bestel Peasmaker hier met € 5,00 korting. Je kunt ook vegan kneedgehakt gebruiken. Hieronder staat een handig overzicht van alle vegan kneedgehakt. Succes met bakken!
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Vegan saucijzenbroodje navigatie
Vegan basisingrediënten saucijzenbroodje
- Maggi Kubor bouillonblokjes voordeel
- Peas Maker
- Uienpoeder
- Knoflookpoeder
- Nootmuskaat
- (gerookte) paprikapoeder
- Zwarte peper
- Bladerdeeg
- Bloem
- HP sauce
- Sojasaus
- Sesamzaadjes
Vegan kneedgehakt
- Jumbo lekker Veggie vers gehakt € 3,79 / € 12,63 kg
- Jumbo
- Plus vegan gehakt vers € 2,55 / € 12,75 kg
- Plus
- AH Vegan veldbonen gehakt € 3,49 / € 13,96 kg
- Albert Heijn
- Meatless farm Vers gehakt € 3,69 / € 14,76 kg
- Beyond Meat Mince € 4,45 / € 14,83 kg
- Albert Heijn, Jumbo
- Future Farm Future Mince € 3,99 / € 15,96 kg
- Jumbo
- Garden Gourmet Sensational gehakt vers € 4,15 / € 20,75 kg
- Albert Heijn, Jumbo
Vegan bladerdeeg
- 1 de Beste Bladerdeeg € 0,98 / € 2,18 kg
- Dirk
- G’woon Bladerdeeg € 0,98 / € 2,18 KG
- Hoogvliet
- AH Bladerdeeg € 0,99 / € 2,20 KG
- Albert Heijn
- Jumbo Bladerdeeg € 0,99 / € 2,20 KG
- Jumbo
- Koopmans Bladerdeeg original € 1,15 / € 2,56 KG
- Albert Heijn, Jumbo, Hoogvliet
De allerlekkerste vegan saucijzenbroodjes
Gang Borrelhapje, Tussendoortje
Benodigdheden
- Keukenmachine
Ingrediënten
- 1 maggi bouillonblokje
- 50 g gedroogde peasmaker (of 150 g vegan kneedgehakt)
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl knoflookpoeder
- ¼ tl nootmuskaat
- ¼ tl (gerookte) paprikapoeder
- ¼ tl zwarte peper
- 1 tl sojasaus
- ½ el HPsaus (of curry)
- 1 el bloem
- 5 vellen vegan bladerdeeg
- ½ el sesamzaadjes
- 1 scheutje plantaardige melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Los het maggiblokje op in een grote kom heet water. Week hierin 50 g peas maker stukjes 5 minuten. Giet het water af en maal fijn in een keukenmachine.
- Doe het terug in de kom en voeg ½ tl knoflookpoeder, ½ tl uienpoeder, ¼ tl nootmuskaat, ¼ tl paprikapoeder en ¼ tl zwarte peper toe. Meng dit goed door. Voeg vervolgens 1 el bloem, ½ el HPsaus en 1 tl sojasaus toe en meng goed.
- Ontdooi vijf bladerdeegvellen en snijd door midden. Maak ondertussen 10 bolletjes van het gehaktmengsel en leg 1 bolletje aan 1 zijde van het bladerdeeg. (zie foto)
- Maak de randen van het bladerdeeg nat met water en plak dicht. Druk aan met een vork voor geribbelde randen. Bestrijk de saucijzenbroodjes met plantaardige melk en sesamzaadjes.
- Bak de saucijzenbroodjes op een rooster met bakpapier in 20-25 minuten af in het midden van de oven.
Notities
TIP: Gebruik maatlepels om de juiste hoeveelheden af te wegen.
Trefwoord Saucijzenbroodje