Logo Bonusvegan
Home > Simpele vegan Griekse quinoasalade

Simpele vegan Griekse quinoasalade

Deze vegan Griekse quinoasalade heeft een heerlijk frisse smaak. Goed als lunch op een warme lentemiddag of misschien wel als bijgerecht op een warme zwoele zomeravond. De vegan feta zorgt voor een verrassende smeuïgheid. Je kan de quinoasalade maken met vegan kipstukjes of peas maker stukjes. 

Veganizen

Deze quinoasalade is geveganized van het originele recept van 24kitchen van de enige echte Rudolph van Veen. Zo zie je maar hoe makkelijk is om een gerecht te veganizen. Zelfs van de meeste grote namen. De feta en de gegrilde kip heb ik vervangen voor een vegan variant.

Vegan feta

Je kan vegan feta heel makkelijk zelf maken. In het boek Vegan Goodness staat een super makkelijk recept voor vegan feta op basis van tofu. Nog makkelijker is een blok Greek white van Violife kopen. Een heerlijke zachte vegan feta op basis van kokos. Winnaar van de Vegan Awards 2020 als beste vegan product.

Violife Greek white
Peas maker stukjes
Peas maker

Peas maker is een vleesopvolger gemaakt van gele erwten en tuinbonen. De stukjes zijn vergelijkbaar met sojabrokken. De stukjes zijn gedroogd en moeten eerst geweld worden in gekookt water. Doordat ze gedroogd zijn is de houdbaarheid vele malen langer dan van vergelijkbare producten. Per 100 gram bevatten deze stukjes maar liefst 53 gram eiwitten! Je besteld paes maker stukjes per 6 of 12 zakjes. Omgerekend kost een portie €0,80. (excl. verzendkosten). Je kan ze bestellen via de website: https://peasmaker.nl

Review

De stukjes zijn veel makkelijker te bereiden dan sojabrokken. Ze zijn minder zompig tijdens en na het bereiden. De kruiden worden goed opgenomen en het is zowel in curry’s als in salades een heerlijk product. Nadat ik de stukjes gekregen heb, heb ik die week erop zelf direct weer een bestelling gedaan. Dit is wat mij betreft zeker onmisbaar in de keuken van een vegan.

Griekse quinoasalade

Vegan frisse quinoasalade met feta, olijven, komkommer, tomaat en munt
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram quinoa
  • 100 gram peasmaker
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 4 (tros)tomaten
  • 200 gram romeinse sla of tricolore salade
  • 70 gram zwarte olijven
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel (rode) wijnazijn
  • peper en zout
  • 0,5 bosje munt

Instructies
 

Salade

  • Bereid de quinoa zoals beschreven op de verpakking
  • Snijd de komkommer, tomaat, ui en feta in blokjes
  • Snij de sla in reepjes
  • Halveer de olijven
  • Pluk en snij de munt
  • Meng alles in een grote kom bij elkaar met een scheut (rode) wijnazijn

Peasmaker

  • Week 10 minuten de peasmaker stukjes in gekookt water
  • Giet het water af
  • Bak de stukjes in een pan met een scheut olijfolie
  • Voeg aan het eind peper en zout naar smaak toe.

Serveren

  • Verdeel de salade over de borden en verdeel de gebakken peasmaker stukjes erover.

Notities

In plaats van peasmaker stukjes kan je dit gerecht ook met kipstukjes maken.
Trefwoord Quinoa

Geschreven door: Bonusvegan