
Ingelegde rode ui zelf maken
30 januari 2023
Ingelegde rode ui die je zelf maakt. Het is super eenvoudig en zo gebeurt. Je kunt variëren met de soorten azijn die je gebruikt, maar ook met de specerijen. Dit recept is met peperkorrels, maar je kunt ook pigment, kardemom of anijs gebruiken. Het is lang houdbaar in de koelkast. Deze smaakmaker is een hele fijne toevoeging bij veel gerechten!
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Ingelegde rode ui
Je hebt een grote weckpot, of meerdere kleintjes, nodig. Verder is het vrij simpel. Snij de rode ui in fijne plakjes en maak een mengels met azijn, water en suiker. Voeg specerijen toe en laat minstens een uur staan. Hoe langer je de ingelegde rode ui laat staan hoe beter de smaken opgenomen worden.
Basisingrediënten
- (Biologische) rode uien
- (Biologische) natuurazijn
- (Biologische) kristal- of rietsuiker
- Peperkorrels
- Weckpot

Ingelegde rode ui
Benodigdheden
- 1 grote weckpot (of glazen pot)
Ingrediënten
- 6 rode uien
- 250 ml azijn
- 200 ml water
- 2 el suiker
- 1 el peperkorrels
Instructies
- Giet kokend water in de weckpot en zorg dat alle randen aangeraakt zijn. Zo ontsmet je de weckpot en is de kans op bacteriën kleiner.
- Snij de 6 rode uien in hele dunne ringetjes. (Je kunt ook een mandoline gebruiken). Doe de rode ui in de weckpot.
- Breng in een pannetje de 250ml azijn, 200ml water, 2 el suiker en 1 el peperkorrels aan de kook. Zorg dat de suiker opgelost is.
- Giet het hete mengsel over de rode uien en sluit de weckpot. Laat afkoelen en bewaar daarna in de koelkast.
Notities
Inleiding
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
[focus keyfrase] navigatie
Product #1
- Opsomming producten
Product #2
- Opsomming producten