Home > Paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes, spinazie curry
Paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes, spinazie curry
5 september 2021Soep of curry het kan allebei met deze paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes met spinazie. Een heerlijk romige curry, lekker met rijst of pasta. Of als goedgevulde soep. Ik maakte er een curry van met bruine rijst.
Ingrediënten
- AH Paddenstoelen voor pasta €2,99 (Albert Heijn)
- AH Witte bonen €1,09 (Albert Heijn)
- AH Biologisch Witte bonen €1,29 (Albert Heijn)
- Knorr Bouillon zonder zout groente €1,69 (Albert Heijn)
- Zonnatura Groentebouillon tabletten €0,99 (Albert Heijn)
- Maggi Bouillon €2,39 (Albert Heijn)
- Vivera Spekjes €3,29
- Lidl Vegan spekreepjes €1,89
Halfvolle of volle plantaardige melk
- Oatly! Verse Haverdrank Halfvol 2,05 (Albert Heijn)
- Oatly! Verse Haverdrank Vol 2,05 (Albert Heijn)
- Alpro Haverdrink zonder suikers 2,09 (Albert Heijn)
- Alpro Haverdrink zonder suikers gekoeld 2,19 (Albert Heijn)
- AH Haverdrink ongezoet 1,79 (Albert Heijn)
- Provamel Amandel drink ongezoet 3,09 (Albert Heijn)
Champignon, witte bonen, spinazie curry/soep
Een voedzame curry met champignons, witte bonen, spinazie, zongedroogde tomaat, spinazie en spekjes. Bepaal zelf of het een soep of een curry wordt, afhankelijk van de hoeveelheid plantaardige melk of water je toevoegd.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gr kastanje champignons
- 200 gr paddenstoelen melange
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 8 zongedroogde tomaatjes
- olie/boter om te bakken
- 2 el bloem
- 750 ml halfvolle of volle plantaardige melk minimaal 1,5 gr vet per 100ml
- 350 gr witte bonen
- 1 el witte wijn azijn
- 1 blokje groentebouillion of maggi blokje
- ½ el Italiaanse kruiden
- ±170 gr vegan spekjes
- 2 grote handen spinazie
Instructies
- Snijd de kastanje champignons in kwarten en maakt de paddenstoelen melange klaar. (Oesterzwammen scheur je)
- Verwarm een grote pan zonder olie. Voeg de paddenstoelen toe en bak aan. Dit zorgt ervoor dat de paddenstoelen minder zompig worden. Voeg later olie toe en bak de paddenstoelen nog wat aan en zet apart.
- Snijd de ui, knoflook en zongedroogde tomaatjes en bak in olie/boter
- Voeg de bloem toe en roer voor 2 minuten door.
- Voeg de plantaardige melk, witte bonen, azijn, bouillonblokje en kruiden toe en laat heel zachtjes inkoken.
- Bak ondertussen de spekjes knapperig
- Voeg in de laatste minuten de spinazie toe.
- Breng eventueel op smaak met peper en zout
Serveer optie
- Lekker met pasta (orza), bruine rijst of risotto.
- Voor soep, voeg nog wat water toe. Voor Curry, laat het iets meer inkoken.
Aanbieding?
Weten of de plantaardige melk of spekjes ergens in de aanbieding zijn? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.
Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.