Vegan spekjes – 100% plantaardig
Bovenop die snert wil je misschien spekjes en door je stamppot is het ook wel lekker. Maar hoe doe je dat als vegan? Gelukkig waren
In een Hollandse keuken kan stamppot met spekjes natuurlijk niet ontbreken. Daphne van @haakensmaak maakte een vegan boerenkool stamppot met spekjes van tempeh. Het geheim voor de spekjes is eigenlijk heel simpel. 😉
Stamppot
Stamppot kan je eindeloos variëren met allerlei groenten. Andijvie, wortels, raapstelen, bloemkool en ga zo maar door. Met een vleugje Marroko met ras-el-hanout en kikkererwten of een vleugje Indisch met ketjap. Het kan allemaal. Daphne maakt een stamppot met spekjes van tempeh.
Tempeh
Dit recept is met boerenkool, maar waar het allemaal om draait zijn de spekjes. Gemaakt van tempeh. Een product gemaakt van gefermenteerde sojabonen met een licht zurige, nootachtige smaak. Gemarineerde tempeh neemt de kruiden goed op en daarom is tempeh een veelzijdig product. Het geheim van tempeh spekjes? De kruiden. 😉 Eigenlijk is het vrij simpel. Je gebruikt speklapjes kruiden. Die zijn in essentie vegan, maar check altijd nog even het etiket. In sommige kruiden kunnen dierlijke producten zoals honing of melk verwerkt zijn.
Makkelijke oplossing?
Gaat jouw voorkeur niet uit naar tempeh? Geen probleem. In dit artikel staan vegan spekjes uit de supermarkt. En mocht je echt geen zin hebben kan je altijd nog een kant en klaar maaltijd halen. 😉
Bovenop die snert wil je misschien spekjes en door je stamppot is het ook wel lekker. Maar hoe doe je dat als vegan? Gelukkig waren
We snappen allemaal dat je niet altijd zin hebt om te koken. Gelukkig zijn er veel verschillende kant-en-klare maaltijden, die nog niet eens zo ongezond