
Home > Vegan gele en roze eieren – Paas editie Allerhandig
Vegan gele en roze eieren – Paas editie Allerhandig
5 april 2022
Vegan gele en roze eieren geveganized uit de Paas Allerhande 2022. Je maakt de eieren met amandelmelk, agar agar en Kala namaak (zwart zout). Bij de avocado vulling gebruik je in plaats van de gele dooier een stukje tofu. Dit is pas echt een vrolijk Pasen. 🐣🌱
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Vegan gele en roze eieren navigatie
Vegan mayonaise
- Remia Mayolijn € 1,28 / € 2,56 L
- AH Vegan mayo € 1,49 / € 4,36
- Jumbo Vegan Mayo €0,95 / €5,28 L
- Van Wijngaarden’s Zaanse veganaise € 0,99 / € 5,82 L
- Hellmann’s Mayonaise vegan € 2,56 / € 9,48 L
Eiermal
- Bonbonvorm Eitjes (10x) 60×42 mm € 21,49
- Jouwtaartshop.nl ( € 18,50), Bouwhuis.com (€ 21,49)
- Amazon Pasen siliconen vorm ei 8x 60×42 mm € 10,99
- Silikomart bakvorm 5 halve eieren 10 x 7 cm € 14,49 (Voor grote eierenO
Ik gebruikte de eiermal van Amazon. Silliconen is toch net wat makkelijker met uitdrukken.
Tip: gebruik het eierrekje uit de koelkast. Dan zijn de eieren misschien rond en niet ovaal. Ze zullen er vast niet minder om smaken. 😉

Vegan gele en roze eieren
Dit recept is geveganized uit de Paas Allerhande 2022. Vegan eieren gemaakt op basis van amandelmelk, agar sgar en Kala namak. De vulling is van tofu, avocado, mosterd, mayonaise en bieslook. Het is makkelijker dan je denkt.
Bereidingstijd 45 minuten min
Gang Bijgerecht
Porties 8 (halve) porties
Benodigdheden
- Eiermal zie hierboven voor opties
- Spuitzak
Ingrediënten
Eieren
- 250 ml (ongezoete) amandelmelk
- 1½ tl agar agar
- ½ tl kala namak
- snufje kurkuma
- paar druppels bietensap
Vulling
- 50 g tofu
- 1 avocado
- 2 el vegan mayonaise zie hierboven voor opties
- 1 tl mosterd grof gemalen
- 5 g bieslook
- peper en zout
- 10 g vegan kaviaar (AH of Ikea)
Instructies
- Meng 250 ml amandelmelk met de agar agar en kala namak in een steelpan en breng aan de kook. Verdeel het mengsel door twee. Meng 1 deel met een snufje kurkuma voor een gele kleur. Meng het andere gedeelte met een paar druppels bietensap voor een roze kleur (proef je niet).
- Giet het warme mengsel in een eiermal en laat minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Mix met een staafmixer de tofu, avocado, vegan mayonaise, mosterd en 3 g bieslook tot een smeuïge substantie. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak met een klein lepeltje een holletje aan de binnenkant van de eieren. Deze mogen best groot zijn. Doe het tofu/avocadomengel in een spuitzak en spuit de uitholling goed vol met een mooie toef bovenop. Garneer met vegan kaviaar.
Trefwoord Allerhande, Pasen