Vegan glühwein maken + vegan rode wijn onder de €5,99
29 december 2021Vegan glühwein is (nog) niet te koop in de supermarkt. (lees datum: december 2021). Zelf maken is super eenvoudig. Koop rode wijn, doe daar 5 ingrediënten bij en voilà. Hieronder vind je een overzicht van rode wijnen uit de supermarkt onder de €5,99, tips en natuurlijk het recept.
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Vegan glühwein navigatie
Vegan rode wijn
Albert Heijn
- Vin de Pays d’Oc vin rouge € 2,99
- African Horizon Merlot € 3,69
- Château Lavergne Lavergne € 3,99
- Castaño Monastrell Bio € 4,99
- Mesta Organic Tempranillo € 4,99
- Slurp! Syrah Cabernet Sauvignon € 4,99
- Stormhoek Cabernet Sauvignon Merlot € 4,99
- Stormhoek Cabernet Sauvignon Shiraz € 4,99
- Stormhoek Pinotage Malbec € 4,99
- Fat bastard Merlot € 5,29
- Wild Pig Merlot € 5,29
- Terra Viva Organic Sangiovese bio € 5,99
Jumbo
Citrusvruchten tip!
Citrusvruchten zoals citroenen, sinaasappels, grapefruits een mandarijnen zijn niet altijd vegan. Dit komt door een laagje op de schil. De citrusvruchten worden bedekt met een laagje schellak. Een goedje uitkomst uit de schild van luizen. Het staat helaas niet op het etiket vermeld. Als je iets niet in de vegan glühwein wilt is het is dierlijks.
Oplossing:
De meeste biologische citrusvruchten bevatten geen schellak. (en zijn daarom ook gevoeliger voor schimmels). Ze glimmen minder mooi, maar zijn dus perfect voor glühwein. Je moet nog steeds even de schil wassen natuurlijk. 😉🍷
Vegan glühwein
Ingrediënten
- 1 fles vegan rode wijn
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 4 kruidnagels
Optioneel
- 2 el suiker
- 1 scheut agavesiroop
Instructies
- Neem een grote kookpan. Schenk 1 fles rode wijn in de pan en zet deze op een héél laag vuurtje. De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol. Zonde!
- Snij 1 citroen en 1 sinaasappel in plakken en voeg deze toe aan de rode wijn.
- Doe 2 stokjes kaneel, 2 steranijs en 4 kruidnagels erbij en ongeveer 2 eetlepels suiker (naar smaak).
- Laat dit nu 30-45 minuten op een heel laag vuur trekken. Serveer warm.