Logo Bonusvegan
Home > Vegan karamelsaus op 4 manieren

Vegan karamelsaus op 4 manieren

Vegan karamelsaus

Vegan karamelsaus voor over ijs, taart, cake of over de koekjes. Bedenk het maar, voor vegan karamel is altijd een excuus te vinden. Je maakt het makkelijk met bijvoorbeeld amandelpasta, dadels of gecondenseerde kokosmelk. Die laatste is overigens mijn lievelings, maar wel met de meeste suiker. 🙈 En het nadeel: je hebt een héleboel! Voordeel is dan wel dat je het in porties kan invriezen. 😉

Vegan karamelsaus recepten

Stevige karamelsaus van amandelpasta

Stevige karamelsaus van amandelpasta

Karamel voor over ijs, over de cake of te begruiken in een taart. Er zijn meerdere manieren om vegan karamel te maken.
Gang Dessert

Ingrediënten
  

Karamel #1

  • 150 ml maple syrup
  • 140 gr amandelpasta
  • 1 tl vanille extract
  • snufje (zee)zout

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan op een medium hittebron. Meng tot alles een gladde massa is en laat afkoelen.

Vloeibare karamelsaus van amandelpasta

Vloeibare karamelsaus van amandelpasta

Ingrediënten
  

  • 75 ml maple syrup
  • 50 gr kokosolie liefst geurloos
  • 2 el amandelpasta
  • 1 tl vanille extract
  • snufje (zee)zout

Instructies
 

  • Smelt de kokosolie in de magnetron of pan. Meng alle andere ingrediënten erdoorheen tot een er een glad mengsel ontstaat. Voilà.

Karamelsaus van dadels

Karamelsaus van dadels

Ingrediënten
  

  • 6-8 dadels
  • 120 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille extract
  • snufje (zee)zout

Instructies
 

  • Ontpit de dadels. Meng alle ingrediënten in de keukenmachine tot een glad mengsel.

Karamelsaus met gecondenseerde kokosmelk

Karamelsaus met gecondenseerde kokosmelk

Ingrediënten
  

  • 1 blik gecondenseerde kokosmelk (320 gr)
  • 60 gr plantaardige boter
  • 6 el donkerbruine basterdsuiker
  • snufje (zee)zout

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten in een pan terwijl deze op de laagste stand van de warmtebron staat. Blijf roeren. Wanneer alle gemengd is en er belletjes komen, roer nog 5 minuutjes door. Hoe lang de karamel op de warmtebron blijft, hoe dikker deze wordt. Laat de karamel goed afkoelen. (anders gegarandeerd tong verbrand ?)

Aanbieding?

Weten of de vegan [product] ergens in de aanbieding is? Klik HIER voor de vegan aanbiedingen van deze week.

Iedere week de nieuwste producten uit de supermarkt in de mail? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief. 

Geschreven door: Bonusvegan