Varkentje die truffel zoekt
Afgelopen week is er nogal wat ophef rondom de nieuwe truffel mayo van Mister Kitchen’s. Want hoe kan dit product vegan zijn als er truffel in zit? Is er een nieuwe ontwikkeling gaande in de wereld?

Truffels worden van oudsher gevonden door varkens of honden. Tegenwoordig worden er honden ingezet omdat zij de truffels niet gelijk opeten, wat varkens wel doen. Honden worden getraind op de geur. Dit is onder andere een reden waarom truffels zo duur zijn. Er heerst een ware concurrentie strijd voor het zoeken van truffels.

In essentie zijn echte truffels dus niet vegan. Hoe kan het dan dat Mister Kitchen’s toch een vegan keurmerk heeft?

Het bedrijf waar de truffel vandaan komt heeft een vegan keurmerk waarop staat: geschikt voor veganisten.

Hoe is dan de ophef ontstaan? Omdat het niet mogelijk is dat mensen truffels zoeken. Of nou ja, dat kan wel maar dan tegen verschrikkelijke werkomstandigheden. (China).

Zie bijgevoegde afbeelding voor het keurmerk. Inmiddels staat de vraag uit vanuit Mister Kitchen’s bij ICEA of er dieren gebruikt worden voor het zoeken van de truffel. En tot die tijd mag jij bepalen of je het koopt of niet.

 

Mister Kitchen's truffle mayo
Vegan truffel keurmerk

Gelukkig is de keuze van Mister Kitchen’s meer dan alleen truffel mayo. Zo ook de nieuwe whisky cocktail en knoflooksaus, mayo en lemon mayo. Dus genoeg keuze bij de Albert Heijn. 👏🏼

Maar laten we alsjeblieft niet zeiken op bedrijven die vegan producten op de markt brengen en eerst eens op onderzoek uitgaan voordat je vanachter je beeldscherm een conclusie trekt. We boycotten helemaal niemand. En als je dan toch zin hebt om te rellen. Boycot dan bedrijven die plofkippen grootbrengen of de Unilever, want die veroorzaken veel meer dierenleed. 😉

Mister Kitchen's vegan truffle mayo
Vegan certificaat ICEA truffel