Ga terug

Gezonde havermout pompoen pannenkoeken

Pancakes gemaakt van havermout en pompoen. Gezond en super smaakvol. Eet ze met fruit, cacaonibs en pindakaas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • Blender
  • Koekenpan met goede anti-aanbaklaag

Ingrediƫnten
  

  • 100 g havermout
  • 100 g (bevroren) pompoen
  • 1 banaan
  • 170 ml sojamelk
  • 8 g bakpoeder
  • 2,5 ml vanille aroma
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Mix de havermout, pompoen, banaan, sojamelk, bakpoeder en vanille aroma in de blender tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 20 minuten rusten. Hierdoor wordt het dikker en kan je het makkelijker bakken. Het beslag moet flink ingedikt zijn.
  • Verwarm een pan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur goed voor. Gebruik een klein scheutje olie. Laat kleine hoopjes beslag in de pan glijden. Door de warmte lopen ze ietsje uit.
  • Zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is kan je ze omdraaien. Het beslag is goed voor ongeveer 8 tot 10 pancakes.

Topping

  • Serveer met mango, aardbeien, bosbessen, cacaonibs en een beetje pindakaas of lotuspasta.
Trefwoord pancakes, Pannenkoek