Gezonde havermout pompoen pannenkoeken
Pancakes gemaakt van havermout en pompoen. Gezond en super smaakvol. Eet ze met fruit, cacaonibs en pindakaas
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Rusttijd 15 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
- 100 g havermout
- 100 g (bevroren) pompoen
- 1 banaan
- 170 ml sojamelk
- 8 g bakpoeder
- 2,5 ml vanille aroma
- olie om in te bakken
Mix de havermout, pompoen, banaan, sojamelk, bakpoeder en vanille aroma in de blender tot een glad beslag.
Laat het beslag 20 minuten rusten. Hierdoor wordt het dikker en kan je het makkelijker bakken. Het beslag moet flink ingedikt zijn.
Verwarm een pan met goede anti-aanbaklaag op middelhoog vuur goed voor. Gebruik een klein scheutje olie. Laat kleine hoopjes beslag in de pan glijden. Door de warmte lopen ze ietsje uit.
Zodra de bovenkant niet meer vloeibaar is kan je ze omdraaien. Het beslag is goed voor ongeveer 8 tot 10 pancakes.
Trefwoord pancakes, Pannenkoek