Verwarm de bladerdeegbakjes/ pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stoofstukjes 10 min. Schep regelmatig om. Trek met twee vorken de wat grotere stukjes uit elkaar tot kleinere stukjes.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in kokend water. Verhit de plantaardige boter in een pan en bak de uit en knoflook op laag vuur voor 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur (roux). Voeg de bouillon en de plantaardige room toe aan de roux en roer het met een garde tot een egale structuur. Laat het 3 min. op middelhoog vuur indikken.
Snijd de peterselie fijn. (Houd iets over voor de garnering). Voeg de stoofstukjes HP saus, appelstroop, sojasaus en peterselie toe aan de roux. Schep de ragout in de pasteitjes en garneer met peterselie.