Logo Bonusvegan
Home > Pasteitjes met vegan ragout (makkelijk)

Pasteitjes met vegan ragout (makkelijk)

Pasteitjes met vegan ragout

Pasteitjes met vegan ragout is super makkelijk vegan te maken. Het is ook nog eens vele malen sneller klaar dan de dierlijke variant. Het is heel simpel. Vervang het vlees voor vegan stoofstukjes en de room voor plantaardige room. De rest van het recept blijft grotendeels hetzelfde. Voeg een eetlepel appelstroop toe voor de ‘vlezige’ smaak. Ik heb dit gerecht met kerst voor beide families gemaakt. Succes gegarandeerd!

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Pasteitjes met vegan ragout navigatie

Vegan stoofstukjes

  • Smaakt Seitan Biologisch € 4,59
    • Albert Heijn / Jumbo
  • AH Terra Stoofstukjes € 2,99
    • Albert Heijn
  • Jumbo Lekker Veggie Stooflapjes € 3,29
    • Jumbo
  • PLNT Stoofstukjes als rund + jus € 3,99
    • Crisp
  • Redefine Meat Pulled Beef € 4,99
    • Albert Heijn (online) & Crisp

Plantaardige room

  •  Melkan Soja kookroom € 0,98
  • AH Haver keuken € 0,99
  • AH Kokos keuken plantaardige zuivel € 1,05
  • Oatly haver cuisine vers € 1,34
  • AH Terra Soja keuken € 1,09
  • Oatly! Haver cuisine bio € 1,42
  • Blue Band 100% plantaardig kookroom € 1,46
  • AH Plantaardig verse soja keuken € 1,19
  • Alpro cooking € 1,51
  • Provamel soja cuisine € 1,89
  • Alpro Cooking light € 2,09
Pasteitjes met vegan ragout

Pasteitjes met vegan ragout (makkelijk)

Ingrediënten
  

  • 6 vegan pasteitjes
  • 3 el olie om in te bakken
  • 200 g vegan stoofstukjes (zie hierboven welke opties er zijn)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ vegan groentebouillon
  • 200 ml kokend water
  • 25 g plantaardige ongezouten boter
  • 30 tarwebloem
  • 125 ml plantaardige room (zie hierboven welke opties er zijn)
  • 10 g peterselie
  • ½ el HP saus
  • 2 el appelstroop
  • ½ el sojasaus

Instructies
 

  • Verwarm de bladerdeegbakjes/ pasteitjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de stoofstukjes 10 min. Schep regelmatig om. Trek met twee vorken de wat grotere stukjes uit elkaar tot kleinere stukjes.
  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Los het bouillonblokje op in kokend water. Verhit de plantaardige boter in een pan en bak de uit en knoflook op laag vuur voor 5 min. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur (roux). Voeg de bouillon en de plantaardige room toe aan de roux en roer het met een garde tot een egale structuur. Laat het 3 min. op middelhoog vuur indikken.
  • Snijd de peterselie fijn. (Houd iets over voor de garnering). Voeg de stoofstukjes HP saus, appelstroop, sojasaus en peterselie toe aan de roux. Schep de ragout in de pasteitjes en garneer met peterselie.

Geschreven door: Bonusvegan