Gevulde vegan eieren van plantaardige yoghurt
Gevulde vegan eieren van yoghurt met een vulling met mayonaise, kerriepoeder, paprikapoeder en mosterd.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Eierrekje / eierhouder
Spuitzak
Vegan eieren
- 250 gr plantaardige yoghurt
- 3,5 gr agar agar plantaardig
- ¼ tl kala namak
Vulling
- 2 el vegan mayonaise
- ½ tl kerriepoeder
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl mosterd
- bieslook
Vegan gevulde eieren
Meng de agar in een bekertje met een laagje water tot deze opgelost is
Breng de plantaardige yoghurt met de agar zachtjes aan de kook voor 3 minuten
Haal van de warmtebron en meng de kala namak erdoor en meng goed
Giet het mengsel in het eierrekje en laat opstijven in de koelkast
Vulling
Meng alle ingrediënten door elkaar
Snij een een heel klein stukje van de onderkant van het 'ei' af zodat het blijft staat. Hol het ei wat uit met een theelepel en vul met een spuitzak
Serveer met wat bieslook.