Ga terug

Vegan saté

Vegan saté, lekker voor op de barbecue of bij een rijstgerecht
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 6 satéstokjes

Benodigdheden

  • Houten satéprikkers

Ingrediënten
  

  • 1 blok tempeh (250 gram)
  • 6 eetlepels Ketjap (zoet)
  • 1 eetlepel sojasaus

Optioneel

  • 1 eetlepel agave siroop
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 2 geperste teentjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder of een halve gesnipperde ui
  • 1/2 theelepel sambal of meer ;)
  • 1 scheutje sesamolie

Instructies
 

  • Week de houten sateprikkers 30 minuten in koud water
  • Snij ondertussen de tempeh in blokjes van 1 bij 1 centimeter
  • Maak de marinade van ketjap en sojasaus (en optioneel de andere kruiden, aanrader!
  • Laat de tempeh minimaal 30 minuten marineren. Hoe langer hoe lekkerder.
  • Rijg ongeveer 5 blokjes tempeh aan 1 stokje. Houd genoeg ruimte over aan de onderkant zodat je de stokjes makkelijk om kunt draaien.
  • Leg de spiesjes op de barbecue of in een pan en bak tot ze donkerder kleuren

Lekker voor erbij

  • De remia satésaus kant-en-klaar of maak zelf makkelijk satésaus van bijvoorbeeld pindakaas.
  • Gebakken/gefrituurde uitjes
  • Gesneden bosui