Logo Bonusvegan
Home > Vegan fluffy blueberry pancakes

Vegan fluffy blueberry pancakes

Vegan fluffy blueberry pancakes Bonusvegan

Vegan fluffy blueberry pancakes een feestje om te eten en super makkelijk om te maken. Meng bloem met bakpoeder en zout. Voeg er vervolgens ongezoete sojamelk en bosbessen aan toe. Er ontstaat een super dik beslag. Bakken en genieten! Serveer bijvoorbeeld met geroosterde pecannoten, maple syrup en fruit.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Fluffy blueberry pancakes navigatie

Basisingrediënten fluffy blueberry pancakes

  • Tarwebloem
  • Bakpoeder
  • Zout
  • Ongezoete soajamelk
  • Bosbessen

Toppings

  • Maple syrup
  • Geroosterde pecannoten
  • Zomerfruit of bosfruit

Vegan fluffy blueberry pancakes

Goed vullende dikke vegan fluffy blueberry pancakes. Serveer met geroosterde pecannoten, Maple syrup en fruit
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Brunch, Lunch, Ontbijt, Pasen
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 8 g bakpoeder
  • snuf zout
  • 200 ml ongezoete sojamelk
  • 100 g bosbessen/ blauwe bessen
  • bakboter om in te bakken

Toppings

  • geroosterde pecannoten
  • maple syrup (of vegan honing)
  • fruit (zoals bosbessen, frambozen, mango, banaan)

Instructies
 

  • Mix in een kom de droge ingrediënten door elkaar. Voeg de sojamelk toe en mix tot er een hele dikke substantie ontstaat. Meng de bosbossen door het beslag.
  • Verwarm een klein beetje boter in een pan op een middelhoge warmtebron.
  • Maak met een spatel 6 bergjes met het pancake beslag. Het beslag moet zo dik zijn dat deze nauwelijks uitloopt in de pan. (Niet zoals bij pannenkoeken)
  • Bak ongeveer 2 tot 3 minuten en keer dan de pancake om. Door de dikte moet de pancake goed garen van binnen. Draai hem regelmatig om.

Toppings

  • Serveer per persoon drie pancakes op een stapeltje met geroosterde pecannoten, Maple syrup en fruit.
Trefwoord fluffy pancakes, Pannenkoek

Geschreven door: Bonusvegan