Vegan cheesecake met licor43 horchata. En ja, ook de licor43 is helemaal vegan. Horchata is op basis van tijgeramandelen. Een heerlijk zachte smaak, dus ideaal om ijskoud te drinken op een warme zomerdag of om door de cheesecake te doen. 😁

Agar poeder

De basis van deze cheesecake is eigenlijk vrij simpel. Je mengt Alpro mild and creamy met agar. Agar is een plantaardige gelatine. Door de agar te verwarmen verandert de structuur waardoor deze daarna hard wordt als een soort gelei/pudding. Agar is te vinden in de supermarkt als poeder. 

Licor43 Horchata

Licor43 Horchata is een drankje op basis van tijgeramandelen. Het geeft een romige smaak en samen met de vanille tonen een heerlijk zacht drankje. Uitermate geschikt om ijskoud te drinken tijdens een warme dag. In dit recept wordt de licor43 Horchata gebruikt in de cheesecake. Voeg de licor toe wanneer het mengsel van alpro en agar afgekoeld is. Zo vervliegt de alcohol en smaak minder snel.

Licor43 ter viering van 8 duizend volgers op Instagram

Vegan licor43 Horchata cheesecake

Vegan no bake cheesecake
Gang Gebak

Benodigdheden

  • Taartblik Ø15 cm

Ingrediënten
  

  • 100 gram speculoos
  • 25 gram boter
  • 4 gram agarpoeder
  • 250 gram alpro mild and creamy
  • scheut Licor43 Horcata

Instructies
 

  • Kruimel de speculoos fijn en meng dit met de gesmolten boter
  • Meng de agar met water tot een dikke pap
  • Meng de alpro met de agar in een pan tot het kookt
  • Laat het mengsel een beetje afkoelen
  • Voeg een scheut licor43 toe (wel even schudden van te voren)
  • Roer goed door elkaar en giet het mengsel over de koekbodem
  • Laat het afkoelen in de koelkast
  • Serveer met wat koekkruimels over de bovenkant
Trefwoord cheesecake, Licor43

Variatie tip

Je kan in plaats van Alpro Mild and Creamy naturel ook andere smaken proberen. Zo is de basis met vanille of limoen ook erg lekker.