Logo Bonusvegan
Home > De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto

De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto

De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto

Pastasalade met pesto is voor velen een favoriet gerecht. Je kunt kant-en-klare pesto gebruiken. (klik hier voor de pesto swap). Maar je kunt ook zelf pesto maken. Deze variant met pistache is verrassend lekker! Dit is echt de allerlekkerste pastasalade met pistachepesto die je ooit op hebt. De combinatie van de nootachtige smaak van de pistachepesto met de romige vegan mozzarella/ buratta geeft een unieke smaakervaring.

Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe twist op je favoriete pastasalade, probeer dan zeker dit recept uit. Je zult versteld staan hoe eenvoudig en heerlijk het is. Eet smakelijk

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto navigatie

Vegan Parmezaanse kaas

  •  Violife Geraspt Prosociano € 2,75
  • Willicroft plantaardige Parmezaanse kaas € 3,95
De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto

De allerlekkerste pastasalade met pistachepesto

Pastasalade met pesto is voor velen een favoriet gerecht. Je kunt kant-en-klare pesto gebruiken. (klik hier voor de pesto swap). Maar je kunt ook zelf pesto maken. Deze variant met pistache is verrassend lekker! De combinatie van de nootachtige smaak van de pistachepesto met de romige vegan mozzarella/ buratta geeft een unieke smaakervaring.
Dus, als je op zoek bent naar een nieuwe twist op je favoriete pastasalade, probeer dan zeker dit recept uit. Je zult versteld staan hoe eenvoudig en heerlijk het is. Eet smakelijk
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Diner, Lunch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g pasta Bijvoorbeeld fusilli, schelpjes, vlinder
  • 3 el olijfolie
  • 200 g vegan balletjes
  • 30 g gepelde pistachenoten ongezouten
  • 10 g pijnboompitten
  • 25 g basilicum incl. steeltjes
  • 1 teen knoflook
  • 30 g vegan Parmezaanse kaas
  • 50 g rucola
  • ½ bol vegan mozzarella/burrata

Instructies
 

  • Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Schep de pasta om met een klein scheutje olijfolie.
  • Bereid de vegan balletjes met ⅓ van de olie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Verhit een pan zonder olie en rooster de pistachenootjes in 2 tot 3 minuten op middelhoog vuur. Als er nog velletjes op de pistachenootjes zitten wrijf deze er dan in een schone theedoek af en laat ze goed afkoelen.
  • Rooster de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn.
  • Snij de knoflook fijn en rasp eventueel de vegan Parmezaanse kaas. Maal ¾ van de pistachenootjes, de basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de olijfolie en wat kookvocht tot een pesto. Voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe.
  • Meng de pasta met met rucola en de pistachepesto. Leg de bol mozzarella/ burrata bovenop en garneer met wat grof gehakte pistachenootjes.

Notities

Dit is een recept geveganized van Albert Heijn: Pastasalade met burrata en pistachepesto
Trefwoord Pastasalade, Salade

Geschreven door: Bonusvegan