Home > Herfstige havermout met wortel en appel
Herfstige havermout met wortel en appel
26 september 2024Herfstige havermout met wortel en appel. Na het oogsten van drie kratten vol appels uit onze eigen tuin, kon ik niet wachten om iets lekkers te maken. Dit verwarmende gerecht met appel en wortel is perfect nu de dagen weer korter worden, de blaadjes van de bomen vallen en het kouder wordt. Een voedzaam ontbijt dat de smaak van de herfst omarmt in elke hap!
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Herfstige havermout met wortel en appel navigatie
Basisingrediënten
- Havermout
- Kaneel
- Plantaardige proteïnepoeder
- Plantaardige melk
- Wortel
- Appel
- Medjoul dadel
- Hennepzaad
- Pindakaas
Vegan proteïnepoeder
- Plantpowders – Plantwhey
- Albert Heijn protein poeder
- Lidl vegan protein shake
Herfstige havermout met wortel en appel
Deze verwarmende havermout combineert de zoetheid van appel en wortel met kaneel voor een echt herfstontbijt. Het is een voedzame start van de dag met vezels en vitaminen, perfect voor een frisse ochtend. Geniet van de smaak van de herfst in elke hap!
Porties 1 portie
Ingrediënten
- 40 g havermout
- 1 tl kaneel
- 10 g vanille eiwitpoeder
- 1 kleine winterpeen
- 1 kleine zoete appel
- 1 mejoul dadel
- 250 ml plantaardige melk
- 1 tl hennepzaad
- 1 tl pindakaas
Optioneel
- 1 tl cacaonibs
Instructies
- Meng de havermout, kaneel en eiwitpoeder door elkaar. Voeg de plantaardige melk toe en roer goed door elkaar.
- Rasp de wortel fijn en snij de appel en dadel in kleine stukjes. Meng deze door de havermout heen. Laat de havermout voor minstens een uur staan, zodat deze de plantaardige melk goed op kan nemen en de havermout dik en romig wordt.
- Verwarm de havermout in een pannetje of magnetron. Top af met hennepzaad en pindakaas.
Trefwoord Havermout