
Home > Herfstige Paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes
Herfstige Paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes
7 november 2024
Deze herfstige paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes is een feest van smaken en texturen – en dat alles met maar één pan! 🍂🧀 De rijke smaak van kastanjechampignons en spekjes combineren perfect met de romige Dreamfarm Mozzarella, die je nu bij Albert Heijn kunt vinden.
Dit gerecht is eenvoudig te bereiden. Je hebt er maar 1 pan voor nodig. Een ideaal comfortfood voor de koude dagen, en gegarandeerd een hit bij iedereen aan tafel. Pak de pan, verwarm de oven, en laat je verrassen door de volle, hartige smaken van dit herfstgerecht!
Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?
Herfstige Paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes
Vegan spekjes
- Lidl Vegan spekreepjes € 1,99/ € 11,37 KG
- Jumbo Plantaardig Spekreepjes met Rooksmaak € 2,99/ € 17,09
- PLUS Plantaardige spekjes € 2,95/ € 18,44 KG
- AH Terra Plantaardige spekjes € 2,59/ € 18,50 KG
- AH Terra Plantaardige spekreepjes € 1,99/ € 19,90 KG
- Vivera Spekjes € 3,69/ € 21,09 KG
- Biovecci vegan speckjes € 3,99/ € 28,50 KG
- De Vegetarische Slager Vegan geroockte speckjes € 4,49/ € 35,92 KG

Herfstige Paddenstoelenrisotto met mozzarella en spekjes
Geniet van de smaken van de herfst met deze romige risotto vol paddenstoelen, knapperige spekjes en gesmolten mozzarella. Dit verwarmende gerecht uit de oven is perfect voor een gezellige avond en biedt een rijke combinatie van hartige smaken en romige textuur.
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen
Benodigdheden
- 1 Gietijzeren pan die in de oven kan
Ingrediënten
- 4 el olie
- 80 g plantaardige spekjes
- 400 g kastanjechampignons
- 1/2 paddenstoelenbouillonblokje
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 el Euroma Funghi trifolati kruiden
- 150 g risotto
- 500 ml kokend water
- 25 g plantaardige Parmezaan geraspt
- 1/2 bol Dreamfarm Mozzarella
- 5 g peterselie ter garnering
Instructies
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in partjes.
Spekjes bakken
- Verhit de helft van de olie in een pan op middelhoog vuur en bak de spekjes tot ze volgens de aanwijzing op de verpakking
- Schep de spekjes uit de pan en zet ze apart.
Champignons bakken
- Voeg de andere helft van de olie toe aan de pan en bak de kastanjechampignons op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Bouillon maken
- Los de paddenstoelenbouillonblokje op in 400 ml kokend water en voeg Johnny Boer kruidenmix toe.
Risotto starten
- Voeg de risottorijst, spekjes, champignons, ui, knoflook toe aan de pan en bak kort totdat de rijstkorrels glazig worden.
Ovenbereiding
- Schenk de bouillon erover. Zorg dat alles goed onder water staat.
- Doe de deksel op de pan en zet de risotto 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Mozzarella en parmezaan toevoegen
- Roer na 35 minuten de risotto door en voeg de mozzarella en 3/4 van de parmezaanse kaas toe.
- Zet de schaal zonder deksel terug in de oven voor nog eens 10 minuten, zodat de mozzarella kan smelten.
Afwerking
- Schep de risotto op een bord, bestrooi met fijngehakte peterselie en de resterende parmezaanse kaas.
Trefwoord Mozzarella, Risotto