Logo Bonusvegan
Home > Simpele vegan chocoladetaart met maar vier ingrediënten

Simpele vegan chocoladetaart met maar vier ingrediënten

Vegan chocoladetaart hazelnoot punt

Een chocoladetaart maken van alleen chocolade en… wortel? Klinkt als een TikTok-trend die volledig uit de hand is gelopen. Toch is dit vegan chocoladetaart recept het bewijs dat simpel soms verrassend goed werkt. Geen oven, geen ingewikkelde stappen, en zeker geen eindeloze boodschappenlijst. Alleen pure chocolade, wat wortels, en een blender die zijn werk doet.

Het resultaat? Een stevige, romige en intens volle chocoladetaart waar je hoofd ‘nee’ tegen zegt, maar je smaakpapillen luidkeels ‘ja’. Bonus: hij is ook nog eens voedzamer dan hij eruitziet (al hoef je dat niet aan je gasten te vertellen). Serveer ‘m zoals hij is, of geef ‘m een upgrade met een knapperige koekjesbodem en geroosterde hazelnootjes. Dit is zo’n recept dat bewijst dat je voor iets indrukwekkends geen 30 ingrediënten nodig hebt. Alleen een beetje lef en een blender.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Andere toppings

Deze vegan chocoladetaart is heerlijk in z’n pure vorm, maar laat vooral je topping-fantasie los. Denk aan fijngehakte hazelnoten of amandelen voor wat crunch, vers rood fruit voor frisheid, of een laagje pindakaas of kokosroom voor extra decadentie. Ook lekker: een snuf zeezout of wat cacaonibs eroverheen. Ook erg lekker is om er een laagje caramel tussen te verwerken. Liever klassiek? Ga dan voor een koekjesbodem van speculaas of haverkoekjes. Eén waarschuwing: wat je ook kiest, maak meteen een dubbele portie. De kans dat er iets overblijft is namelijk nihil.

vegan chocoladetaart heel

Simpele vegan chocoladetaart

Ingrediënten
  

Voor de bodem:

  • 200 g vegan koekjes bijv. digestive of speculaas
  • 60 g gesmolten plantaardige boter

Voor de vulling:

  • 260 g donkere chocolade min. 70%
  • 430 g wortels zachtgekookt en goed afgegoten

Topping:

  • 50 g geroosterde hazelnoten grof gehakt

Instructies
 

Bodem

  • Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Meng met de gesmolten plantaardige boter en druk het mengsel stevig aan in een met bakpapier beklede taartvorm. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (steeds kort, tussendoor roeren).
  • Kook de wortels tot ze zacht zijn, giet ze goed af en houd ze warm.
  • Mix de warme wortels samen met de gesmolten chocolade tot een glad en romig beslag in een goede blender.
  • Giet de vulling over de koekbodem en strijk glad.

Topping

  • Bestrooi met de gehakte, geroosterde hazelnoten.
  • Laat opstijven in de koelkast, minimaal 3 uur (of een nacht, als je jezelf kunt bedwingen).

Geschreven door: Bonusvegan