Logo Bonusvegan
Home > Review Vegan chocoladeletters

Review Vegan chocoladeletters

Een grote review van vegan chocoladeletters! Puur, melk en wit, tegenwoordig zijn er vegan chocoladeletters in allerlei soorten. Het review team heeft verschillende soorten geproefd.

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Review Vegan chocoladeletters

Testpanel

Kirsten, 43 jaar getrouwd, twee kinderen (11 en 8) en twee honden (jongste is geadopteerde straat hond). Vegan sinds 2021. Werkzaam in levensmiddelen sector in voedsel veiligheid en kwaliteit. Grote passie voor schminken. Mijn liefde voor koken aan het hervinden.

Belinda, 57 jaar woont samen met dochter, schoonzoon en 6 poezen. Werkzaam als docent op een MBO. Vegetariër sinds begin jaren 90, en veganist sinds 2014.

Jordi, 27 jaar werkt bij de Politie en is veel actief voor het rode kruis. Woont samen met zijn vrouw en zijn beide vegetarisch.

Chantal, 33 jaar. Woont samen met haar vriend, dochter en 3 poezen. Sinds 2020 vegan.

Dány, 25 jaar en woont samen met haar vriend en kitten Flo in Barneveld. Werkzaam bij NIPV als trainee informatiemanagement in de functie functioneel beheerder. Houd van krachttraining, lezen, wandelen en het ontdekken van vegan hotspots. Vegetariër sinds 2018 en veganist sinds 2020. Vegan journey te volgen op instagram: @danybettink

Robin, 27 jaar en woont in Rotterdam. Vegan sinds januari dit jaar. Werkzaam als ondernemer en bezig met mn eigen startup (Glimp). We maken apparaten om te helpen met ademhalingsoefeningen om onder andere burnouts te voorkomen. Houd van koken, formule 1 kijken en fotograferen.

Eva, 38 jaar, woont in Amersfoort met man en twee kinderen, momenteel in verwachting van een derde kindje. Veganist sinds 2017. Werkzaam als Pedagogisch Medewerker en houdt van creatief koken on a budget.

Lois, 27 jaar, woont vlakbij Gouda. Woont samen met haar vriend, in verwachting van hun eerste kindje. Sinds ongeveer dat ze 12 was vegetariër, nu ruim 4 jaar veganist. Werkt als Sociaal Werker in de psychiatrie en daarnaast een paar uurtjes per week bij het (vegan) restaurant Ministerie van Geluk in Zoetermeer.

Judith, @bonusvegan

Vegan chocoladeletters

AH Vegan letter melk

Robin: “Echt hele lekkere vegan melk chocolade. en zeker voor de prijs. echt een aanrader!!”

Iris vdH: “Heerlijke chocola, net iets meer de ‘puur’ smaak dan de hazelnoot variant die iets lichter en romiger is. Voor iemand die niet heel erg van hele pure chocolade houdt is dit perfect, alsnog romig en licht maar ook wel echte cacao smaak.”

Dány: “Leuk dat er naast de standaard pure chocolade letters nu ook een vegan melk variant is bij de AH. Ik houd meer van pure chocolade maar deze melk variant was zeker lekker. In m’n herinnering net zoals de ‘normale’ melk variant.

Jordi: “Eindelijk een goede vegan melk variant op de chocolade letter! Bijzondere ervaring en precies zoals ik de melk letters kan herinneren. Good job Appie!

Judith: “Een goede zachte chocoladesmaak, maar niet heel vettig. Zit tussen melk en puur in, maar dan meer aan de ‘melk’ kant. Deze eet je met zijn tweeën zo in 1 keer op.

AH Vegan letter melk € 2,99

AH Vegan letter hazelnoot

Iris vdH:Eerste indruk is heel goed, mooie glanzende letter, licht van kleur waardoor het lijkt op melkchocolade. Binnenin zitten heel veel stukjes hazelnoot, echt waar voor je geld! De chocola zelf heeft een goeie bite en is daarna lekker romig van smaak en textuur, de stukjes hazelnoot geven het een fijne crunch. Super lekker, echt een aanrader als je van melkchocolade met nootjes houdt!”

….

Meer lezen? De AH vegan letter hazelnoot is uitgebreid door het team tests, deze review vind je via de onderstaande knop.

Jumbo Vegan chocoladeletter hazelnoot puur

Eva: “Lekkere romige pure chocolade met kleine stukjes hazelnoot. Een echte aanrader voor wie van chocola met nootjes houdt.”

Jumbo vegan chocoladeletter hazelnoot puur € 0,99

Bonvita witte chocolade letter

Judith: “Een hele lekkere witte chocoladeletter. Een goede romige smaak, maar geen vettige boter smaak. Absoluut een aanrader. Ik herken geen verschil tussen de vegan variant en een witte koemelk variant.”

Belinda: “Het nadeel van wit is altijd dat het enorm zoet kan zijn, maar deze is prima en heerlijk romig!”

Jordi: “Tijd geleden dat ik witte chocolade op heb. Absoluut lekkere letter maar op een of andere manier hield ik er een vreemde nasmaak aan over. Weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven. Ik denk dat hij nog beter kan worden!”

Bonvita witte chocolade letter € 3,99 (AH)

HEMA vegan chocoladeletter

Judith: “Een goede zachte chocoladesmaak, maar niet heel vettig. Zit tussen melk en puur in, maar dan meer aan de ‘melk’ kant. Deze eet je met zijn tweeën zo in 1 keer op.

HEMA vegan chocoladeletter € 3,50

Chocolate Makers Vegan chocoladeletter 40%

Judith: “Een niet hele sterke pure chocoladesmaak met lekkere sinterklaas kruiden erdoorheen. Geeft een warme smaak aan de chocolade.

Chocolate Makers vegan chocoladeletter (Sinterklaas kruiden) 40% € 4,79

Holland & Barrett Vegan chocoladeletter 48% en 56%

Lees een uitgebreide review van het Holland & Barrett vegan Sinterklaas assortiment via de onderstaande knop!

Holland & Barret Vegan chocoladeletter 48% € 4,79
Holland & Barret Vegan chocoladeletter 56% € 4,79

Vegan Sinterklaas producten

Benieuwd naar welke vegan chocoladeletters er allemaal verkrijgbaar zijn? Bekijk dan snel het artikel met vegan sinterklaas producten via de onderstaande knop.

Benieuwd naar nog meer vegan reviews?

Geschreven door: Iris Moes

Student Technische Geneeskunde met een liefde voor sport. Naast een passie voor medische techniek ook enorm geïnteresseerd in media, video/audio, presenteren, fotograferen en schrijven. Mijn creativiteit kan ik lekker kwijt bij Bonusvegan!