Logo Bonusvegan
Home > Vegan paasbrunch ideeën

Vegan paasbrunch ideeën

Vegan paas ideeen brunch Greenforce

Vegan broodbeleg, vegan gevulde eieren, geroosterd brood met vegan kaas, vegan chocolademelk en vegan eiermuffins. Het is allemaal mogelijk. Doe hier vegan paasbrunch ideeën op voor een vrolijk paasfeest! 🐣✨ Dit artikel is tot stand gekomen samen met Greenforce. Hun producten zijn een aanvulling voor Pasen. Denk aan de vegan eggmix en de smeerworst. (mega fan van de omelet 🍳🌱)

Altijd op de hoogte van de vegan aanbiedingen en nieuwste producten?

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Paasrecept ideeën

Vegan paasbrunch ideeën

Een vegan brunch neerzetten is makkelijker dan je denkt. Zo kan je de tafel dekken en versieren met vegan paaseieren en paaskoeken. (zie het artikel: Vegan pasen + vegan paaseieren – 100% plantaardig voor alle vegan paasproducten

Hieronder een opsomming voor de brunch

Afbakbroodjes/croissants

Vegan yoghurt inspiratie

  • Lidl Soja yoghurt ongezoet
  • AH Plantaardig variatie yoghurt kokos mango €2,89
  • Aldi Sojayoghurt vanille €1,29
  • Alpro Plantaardige variatie op yoghurt bosbes €1,85

Greenforce Paasproducten

Vegan paasbrunch Recepten

Vegan eiermuffins met vegan spek en vegan kaas

Vegan eiermuffins met vegan spek en vegan kaas

Vegan hartige eiermuffins met een vulling van vegan spekjes, vegan geraspte kaas en oregano. Super makkelijk met de vegan eiermix van Greenforce. Voeg wat water toe en voilà. De mix is klaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Bijgerecht, Brunch, Lunch

Benodigdheden

  • muffinsvormpjes of blik

Ingrediënten
  

  • 60 g Vegan eggmix Greenforce
  • 50 g vegan spekjes in kleinere stukjes gesneden
  • 50 g geraspte vegan kaas
  • olie om te bakken en muffinvormpjes in te vetten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Bereid de vegan eggmix van Greenforce zoals beschreven op de verpakking
  • Bak de spekjes in olie krokant. Meng de gebakken spekjes en geraspte kaas door het eimengsel
  • Verdeel het eimengsels over 6 tot 8 muffinvormpjes. Zet de muffins 25 tot 30 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de muffins om te kijken of ze van binnen droog zijn.
  • Haal de muffins los met een satéprikker van de vormpjes en serveer warm.

Optioneel

  • Gebruik nog wat Kala Namak voor een extra sterke ei-smaak

Notities

Voor alle vegan spekjes zie artikel: vegan spekjes
Voor alle vegan geraspte kaas zie artikel: vegan kaas
Trefwoord Ei, Pasen
DIY vegan chocolademelk met Greenforce havermelk

DIY vegan chocolademelk met Greenforce havermelk

Maak zelf gezonde chocolade havermelk met water, dadels, cacao en havermix van Greenforce.
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Drankjes
Porties 2 glazen

Benodigdheden

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 40 g havermelk mix van Greenforce
  • 400 ml water
  • 2 dadels
  • 2 el cacao

Instructies
 

  • Bereid de havermelk mix van Greenforce zoals beschreven op de verpakking
  • Mix de havermelk met de dadels en cacao in een blender.
Vegan gele en roze eieren

Vegan gele en roze eieren

Dit recept is geveganized uit de Paas Allerhande 2022. Vegan eieren gemaakt op basis van amandelmelk, agar sgar en Kala namak. De vulling is van tofu, avocado, mosterd, mayonaise en bieslook. Het is makkelijker dan je denkt.
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 8 (halve) porties

Benodigdheden

  • Eiermal zie hierboven voor opties
  • Spuitzak

Ingrediënten
  

Eieren

  • 250 ml (ongezoete) amandelmelk
  • tl agar agar
  • ½ tl kala namak
  • snufje kurkuma
  • paar druppels bietensap

Vulling

  • 50 g tofu
  • 1 avocado
  • 2 el vegan mayonaise zie hierboven voor opties
  • 1 tl mosterd grof gemalen
  • 5 g bieslook
  • peper en zout
  • 10 g vegan kaviaar (AH of Ikea)

Instructies
 

  • Meng 250 ml amandelmelk met de agar agar en kala namak in een steelpan en breng aan de kook. Verdeel het mengsel door twee. Meng 1 deel met een snufje kurkuma voor een gele kleur. Meng het andere gedeelte met een paar druppels bietensap voor een roze kleur (proef je niet).
  • Giet het warme mengsel in een eiermal en laat minimaal 30 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Mix met een staafmixer de tofu, avocado, vegan mayonaise, mosterd en 3 g bieslook tot een smeuïge substantie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak met een klein lepeltje een holletje aan de binnenkant van de eieren. Deze mogen best groot zijn. Doe het tofu/avocadomengel in een spuitzak en spuit de uitholling goed vol met een mooie toef bovenop. Garneer met vegan kaviaar.
Trefwoord Allerhande, Pasen

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greenforce.
Disclaimer

Geschreven door: Bonusvegan